'/>

PENGUNDI PEMBANGKANG MENINGKAT?


PKR MEMANGLAH KALAH TAPI ADA PENINGKATAN DARI SEGI YANG MENGUNDI PARTI PEMBANGKANG, JIKA IA DI BIARKAN DAN TIDAK DI AMBIL BERAT DAN TIDAK DI KRITIK KEPADA YANG BERKEDUDUKAN DALAM KERAJAAN, MAKA SUATU HARI NANTI KITA TAKUT PARTI PEMBANGKANG YANG AKAN MEMERINTAH NEGERI SARAWAK.

JANGAN KATA NAK BERTUKAR KERAJAAN, PADA MASA SEKARANG PUN MASIH YANG TIDAK MAMPU UNTUK HIDUP SENANG WALAUPUN KITA SUDAH MERDEKA 50 TAHUN,MASIH RAMAI YANG BERKEDUDUKAN MISKIN TEGAR DI BUMI SARAWAK, APATAH LAGI BILA KIRANYA PIHAK PEMBANGKANG MEMERINTAH.

NESCAYA MEREKA AKAN MEMERLUKAN MASA YANG AGAK PANJANG UNTUK MENUKAR PLAN STRATEGI YANG DI GUNA PAKAI OLEH KERAJAAN BARISAN NASIONAL SEKARANG, ITU YANG KITA TAKUT KERANA MASA DEPAN CUCU CICIT KITA YANG MUNGKIN AKAN MENERIMA KESAN DI MASA HADAPAN. KITA TIDAK MAHU MARUAH BANGSA KITA TERGADAI DI SEBABKAN OLEH PIHAK2 YANG TERTENTU MASA KINI.  KITA TIDAK BOLEH MENUDUH SEMBARANGAN, PERJUANGAN KITA MESTILAH IKHLAS DAN BUKAN HANYA HENDAK MENDAPAT NAMA DAN PANGKAT DALAM PARTI DAN KERAJAAN TAPI APA YANG KITA MAHU IALAH PERJUANGAN KITA DEMI MASA DEPAN KITA.

ADMIN JUGA BERASA BANGGA DENGAN SEGELINTIR AHLI2 PBB KERANA TELAH BERJUANG BUKAN UNTUK MENDAPAT PANGKAT DAN NAMA, RAMAI DI KALANGAN MERAKA YANG BERPENDIDIKAN TINGGI SEHINGGA ADA YANG BERKELULUSAN PHD TIDAK SERIK MEMBANTU JENTERA PILIHANRAYA WALAUPUN TIDAK DI PILIH MENJADI CALON, BEGITU JUGA DENGAN AHLI2 KORPORAT BUMIPTERA, PERJUANGAN MEREKA BILA KITA LIHAT DENGAN MENDALAM ADALAH SEMATA MATA DEMI AGAMA, BANGSA,MARUAH DAN NEGARA. PERKAARA INI KITA TIDAK BOLEH MELIHAT DALAM JANGKA MASA YANG SINGKAT.

KITA HENDAKLAH MEMIKIRKAN MASA DEPAN KITA SEPERTIMANA APA YANG DI RANCANG OLEH PIHAK DAP KERANA KITA TIDAK DAPAT MERAMAL APA YANG DI RANCANG OLEH MEREKA DI MASA2 HADAPAN. KITA HENDAKLAH BERHATI HATI SEBELUM NASI MENJADI BUBUR.

No comments:

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY