'/>

YB Ali Biju Pertimbang Masuk BN Selepas Baru Bian?

‎‎Kerana kasihankan wakil rakyat mereka, penduduk rumah panjang DUN Krian meminta agar wakil rakyat mereka, YB Ali Biju keluar dari PKR dan menyertai BN.

Pengundi tegar Ali Biju terpaksa menganjur program bersama wakil rakyat BN, YB Wahab Aziz, DUN Kalaka sebagai tanda hormat kepada wakil rakyat PKR.
Maksud sebenar yang hendak disampaikan oleh pengundi DUN Krian ialah mereka masih mahukan Ali Biju tetapi dalam bendera yang berlainan iaitu Barisan Nasional.
Semua penduduk tahu bahawa ADUN ini merupakan kontraktor yang majoriti hasil rezeki dari projek kerajaan terutama dari Petronas.
Apalah salah sekadar bertukar bendera; YB Ali Biju boleh berkhidmat sebagai wakil rakyat BN Sarawak. Tidak salah jika menunaikan permintaan rakyat.
"Kami tahu dia tauke kontraktor petronas...tapi semua duit untung diguna untuk bantu rakyat, apa salah kalau dia masuk BN saja, guna duit kerajaan bantu kami...duit bisnes itu tidak cukup...kami mana dapat terima alasan kalau dia kata tak ada projek atau payment belum masuk...kami tengok wakil rakyat BN di sebelah sana, bantuan masuk tak putus-putus", keluhan salah seorang penduduk DUN Krian.
# ada MACAI PKR sudah pandai lebih-lebih di Sarawak....kaki putar belit....nama pon dah Pak Enjen...

No comments:

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY