'/>

Usul Pembangkang COPY apa yang diperjuangkan #CM Adenan

Komen:
Semua usul yg di bangkit oleh pembangkang sebenarnya adalah perkara2 yg diperjuangkan serta seringkali disuara oleh Adenan sejak mengambilalih menjadi Ketua Menteri.

Chong mengatakan bahawa DAP yg mula bercakap ttg Autonomi melalui Deklarasi DAP di Bintulu pada 2014 tapi jika diteliti dgn betul2 ucapan2 ADUN2 BN terutama skali dlm setiap perdebatan dlm Persidangan sejak 2011, ramai telah menyuarakan secara langsung atau tidak ttg ketidakpuasan perkara2 spt kurangnya peruntukan dr Persekutuan, projek Federal yg tidak memuaskan serta isu birokrasi yg melibatkan agensi2 persekutuan yg mungkin melengahkan aktiviti2 pembgnan di negeri Swk.

KM Adenan telah mengambil initiatif  proaktif dan berani dgn mengstrukturkan secara teratur perundingan semua perkara ttg Autonomi Kuasa dan Pentadbiran dgn pihak Persekutuan dgn terbentuk berbagai Jkuasa utk melihat semua aspek kepentingan Negeri Swk
Saya yakin sebarang usaha dr Pembangkang dlm perkara yg sama tidak akan dilayani malah mungkin mencacatkan usaha kita utk mendpt perhatian yg lebih dr Kerajaan Persekutuan.

Pembangkang yg sering bersikap confrontasi dan hostility tidak akan membawa sebarang hasil yg menafaatkan kpd kita di Swk.
KM Adenan lantang bersuara ttg kekurangan kita serta mahu yg lebih dr persekutuan. Rakyat Swk harus melihat kejujuran serta keiklasan KM Adenan.
Sebab itu lebih dr 70% Belanjawan Negeri yg di usul beliau adalah kearah pembgnan di mana sebahagian besar dimanfaatkan kearah pembgnan luar bandar.
Pembangkang dlm usul mereka begitu ketara ingin menumpang populariti KM Adenan.

No comments:

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY