'/>

Rahsia Calon Parti Star Terbongkar..#PrkTjgDatu

LUNDU: State Reform Party Sarawak (STAR) Calon Johnny Bob Aput mendakwa bahawa dia telah "memenangi" Tanjong Datu pilihan raya kecil kerana dia telah berjaya secara tidak langsung membawa masuk RM1.3 bilion kepada kawasan itu.

"Jika saya tidak berdiri, kerajaan BN tidak akan telah mengumumkan bahawa jumlah yang besar bagi penduduk di sini. Jadi saya fikir saya telah memenangi pilihan raya kecil itu, "kata Johnny secara berseloroh.

Beliau menegaskan bahawa walaupun dia tidak membawa RM1.3 bilion kepada Tanjong Datu sendiri, beliau percaya kesediaannya untuk menawarkan diri menentang Calon BN
.
"Saya amat gembira untuk menawarkan diri sebagai calon kerana ia menafikan BN kemenangan percuma.

Johnny, dari Paon Gahat, berkata ini merupakan percubaan ketiga dalam pilihan raya. satu pertamanya adalah terhadap BN di Serian pada pilihan raya umum 2013 dan yang kedua adalah pilihan raya negeri tahun lepas apabila dia berdiri di Bukit Semuja, juga di daerah Serian.

Beliau mendedahkan bahawa STAR sebenarnya telah mengenal pasti calon bagi Tanjong Datu tetapi orang yang mengambil keputusan untuk tidak berdiri tiga hari sebelum hari penamaan calon.

"Sebagai pengerusi parti, saya perlu membawa parti itu dan mengambil keputusan untuk berdiri di sini," katanya.

Johnny mengunci tanduk dengan calon BN Datin Patinggi Datuk Amar Jamilah Anu dan Parti Bansa Dayak Sarawak (PBDS) Baru calon Rapelson Richard Hamid.
-BP

No comments:

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY