'/>

JANGAN BANGKIT KEMARAHAN RAKYAT SARAWAK-PANDI SUHAILI

oleh :Pandi Suhaili

Pembangkang hanya akan mengundang kemarahan rakyat Sarawak sekiranya mereka meneruskan niat untuk membuat perhimpunan haram membantah perlantikkan Pehin Sri Abdul Taib Mahmud sebagai Tuan Yang Terutama Negeri Sarawak pada hari Sabtu ini di Kuching.

Sumbangan Taib kepada pembangunan negeri Sarawak amatlah besar sehingga melayakkannya digelar sebagai Bapa Pembangunan Moden Sarawak.

Atas dasar tersebut, Taib adalah seorang calon yang layak untuk dilantik sebagai TYT sebagai menghargai sumbangannya kepada negeri Sarawak.

Keengganan pihak pembangkang mengakui hakikat ini menunjukkan mereka hanya mengamalkan politik negatif yang enggan melihat sebarang kebaikkan yang ada pada pihak lawan.

Negeri Sarawak memerlukan pembangkang yang mempunyai minda yang 'professional' yang dapat membantu Sarawak maju kehadapan; dan bukannya pembangkang yang mempunyai minda busuk dan jahat yang hanya bertujuan untuk mencari publisiti murahan dengan mengadakan perhimpunan haram untuk mendapatkan perhatian rakyat Sarawak.
Perhimpunan haram ini hanya akan mengukuhkan lagi pandangan bahawa pihak pembangkang terdiri dari mereka yang tidak mempunyai sikap berterimakasih kepada pihak yang telah bertungkus lumus membangunkan Sarawak sehingga ramai orang Sarawak - termasuk pihak pembangkang sendiri dan anak-anak mereka - mampu mendapatkan pendidikan tinggi dan kemudiannya mendapat pekerjaan yang menawarkan gaji yang lumayan.

Sikap tidak berterimakasih ini amat menjengkelkan.

No comments:

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY