'/>
BINTANGOR:

YB N36 SEMOP En.Abdullah Saidol akan menyiasat kes roboh rumah di kampung Muhibah ,Bintangor.Pada mula beliau terkejut mendengar berita ini dan akan menyiasat hal ini.Dikatakan ada 3 buah rumah kosong akan dirobohkan pada 27 Mei 2011 ini.Pihak land and survey Sarikei ketika dihubungi enggan mengulas lanjut tentang perkara ini.
Putrajaya :

Pihak Menteri kpdnkk masih mengekalkan harga bagi minyak ron 95.Bagus2 . . .Tindakan yang perlu memandangkan di Sarawak "Hari Gawai " sik lama agik.
DAPAT jimat sikit belanja time perayaan gawai tok.

Bintangor:
Semalam admin BS menerima aduan oleh penduduk jalan Muhibah,kampung Bintangor bahawa rumah beliau akan dirobohkan oleh pihak land and survey Sarikei atas alasan rumah tersebut tidak berpenghuni.Beliau hanya mahu dikenali sebagai "ahim" mengatakan beliau menerima berita rumahnya akan dirobohkan berasa terkejut dan terkilan .
Ini adalah kerana rumah tersebut masih lagi dalam proses baikpulih dan baru saja dibina.

Ahim mengatakan lagi bukan golongan kaya dan berkemampuan tidak mampu menyiapkan rumah tersebut dalam tempoh yang singkat.Ahim menyatakan rumah tersebut akan dirobohkan pada 27 Mei 2011 ini.Beliau merayu pihak tertentu menolongnya menyelesaikan masalah yang beliau hadapi.
| Copyright © 2013 MERADONG TODAY