'/>

Cuba renungkan....Kenyataan mereka hanya sebagai retorik...Madah-berhelah??
Macam tok kah perangai seorang pemimpin???

Foto by FB Sarawakupdate

KUCHING - Pejabat Istana Negara hari ini telah mengeluarkan kenyataan akhbar bagi memaklumkan penggunaan nama rasmi Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong XV.

Dalam kenyataan yang ditandatangani Setiausaha Sulit Kanan Kepada Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong XV Dato Nik Mohd Shafriman bin Nik Hassan, pihak Pejabat Istana Negara telah memaklumkan Mesyuarat Raja-Raja Yang Ke-244 (Khas) sempena Istiadat Melafaz Sumpah dan Menandatangani Surat Sumpah Jawatan oleh Seri Padukan Baginda Yang di-Pertuan Agong XV dan Timbalan Yang di-Pertuan Agong telah berlangsung di Istana Negara pada 13 Disember 2016.

"Pada mesyuarat itu, pihak Istana Negara memaklumkan nama rasmi Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong XV yang telah diperkenankan oleh Seri Paduka Baginda Tuanku adalah 'Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong  XV Sultan Mauhammad V.

"Manakala, dalam bahasa Inggerisnya disebut sebagai His Majesty The Yang Di-Pertuan Agong XV Sultan Muhammad V.

Sumber :FB Friend of klxpress Sarawak

Sri Aman:Seorang lelaki disahkan maut akibat tersepit dalam lori selepas merempuh belakang lori laindi  Bukit Begunan  Sri Aman awal pagi tadi.

Mangsa yang dikenali sebagai Kong  Chiew  Ming  berumur  46 tahun yang merupakan seorang kelindan lori membawa muatan makanan laut dilaporkan tersepit ditempat duduk selepas lori yang dibawanya telah merempuh belakang  sebuah lori yang dipakir dipinggir jalan.

Foto Ihsan daripada JBPM Negeri Sarawak

Hi-Tea with HE Mr K.Shanmugam, Minister for Home Affairs Singapore.

Sri Satria, Putrajaya.

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY