'/>
Hakikatnya, ‘janji ditepati’ adalah slogan kerajaan, bukan UMNO dan bukan BN.  Ia merupakan satu kenyataan terhadap komitmen kerajaan untuk berkhidmat kepada rakyat.   Dan komitmen ini telah membuahkan hasil di mana rakyat dapat menikmatinya.   Seharusnya semua rakyat meraikan tema ini dan bukannya fobia dengannya.  

Tidak wajar kita mengaitkan segala-galanya dengan politik sepertimana yang cuba diterapkan oleh pembangkang.   Jika kita melihat dunia secara jujur, kita pasti memahami bahawa tiada salahnya dengan slogan yang membawa kebenaran.  Lainlah jika slogannya bertulis ‘janji ditepati’ tetapi yang berlaku adalah sebaliknya.  

Tetapi, hari ini, kita menerima segala-galanya yang dijanjikan oleh kerajaan, maka kenapakah kita perlu mempertikaikan tema yang benar tersebut?   

Pembangkang boleh menuduh tema yang jujur itu sebagai politik, tetapi apa yang penting di sini adalah kejujuran itu sendiri yang mana pembangkang tidak memilikinya.  Kerana itulah mereka meroyan dan menggelupur bagai cacing kepanasan dengan tema Hari Kebangsaan tahun ini.baca lanjut disini: http://gerakan-anti-pkr.blogspot.com/2012/07/najib-bikin-hot-lagi.html?m=1

posted from Bloggeroid

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY