'/>
Itah Binti Idi 81 tahun tinggal bersama dengan suaminya narudin bin gani berusia 82 tahun yang beralamat di kampung tanjung bundung bintangor.Apa yang meresahkan Itah adalah rumahnya telah dibaikpulih atap pada oktober 2011 tahun yang lalu masih lagi bocor bila musim hujan melanda.menurut beliau lagi hanya bahagian depan dan sedikit bahagian yang diganti atap.


Tidak semua atap rumah nya yang diganti.Perkara ini amat menyedihkan Itah memandangkan beliau dan suaminya telah berumur dan tidak berapa sihat.Pada masa sekarang suaminya kurang deria pendengaran.Itah bersedih kerana beliau perlu menakung air hujan dengan baldi kerana kebocoran.


Beliau berharap agar pihak berkenan dapat perhatian.Perkara ini telah dibawa kepada pengetahuan Ketua kaum tanjung bundung Encik Dollah bin Narudin dan beliau berkata beliau telah membawa perkara ini keatas dan menghubungi pihak kontraktor yang membuat projek tersebut tapi malang tiada tindakan langsung.


Pada 21 April 2012 lalu, kita dikejutkan dengan berita seorang penuntut perempuan Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) telah terjun dari bangunan dan maut. Salah satu puncanya kenapa Fatimah Mina Md Juferi melakukan perbuatan itu ialah beliau dikatakan mengalami masalah gangguan makhluk halus, sehingga maut selepas terjatuh dari sebuah bangunan lima tingkat di universiti itu kelmarin.

Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar dan Alumni UPSI, Datuk Dr Junaidi Abu Bakar berkata, dalam siasatan awal, pihaknya mendapati mangsa, Fatimah Mina Md Juferi, 22, mengalami masalah itu sebelum mengikuti kursus di UPSI dan masih menjalani rawatan tradisional bagi mengatasi gangguan itu.

Sehubungan itu, beliau tidak menolak kemungkinan unsur mistik menyebabkan mangsa terjatuh dari bangunan E-Learning kira-kira jam 5.30 petang kelmarin.

“Malah, saya dimaklumkan rakan serumah mangsa yang dia berkelakuan pelik sebelum ini termasuk bercakap sendirian dan menangis,” katanya yang dihubungi semalam. 

Fatimah, pelajar tahun dua Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Awal Kanak-Kanak yang berasal dari Bakri, Muar, Johor, ditemui terbaring di bawah bangunan berkenaan dengan kecederaan parah di beberapa bahagian badan, termasuk patah rusuk kiri dan kanan, kaki kanan serta kedua-dua bahunya.

Ini pula komen kawan arwah...KLIK SINI

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY