'/>
Polis memburu seorang guru yang bertanggungjawab menghina pasukan keselamatan sebagai ‘anjing’ dan menganggap kematian mereka sebagai ‘mati katak’ dalam laman sosial Facebook miliknya, baru-baru ini.

Ketua Polis Kelantan, Datuk Jalaluddin Abdul Rahman berkata, lelaki itu, Mohd. Lotfi Nor, 37, yang berasal dari Pasir Putih, dipercayai sedang bersembunyi.

Menurut beliau, pihaknya telah membuka kertas siasatan berhubung laporan polis yang dibuat sebelum ini mengikut Seksyen 41 Akta Hasutan 1948.

“Siasatan segera akan dijalankan kerana tindakan lelaki itu yang dipercayai mengajar di Sekolah Kebangsaan (SK) Tok Bali, Pasir Puteh di sini bukan sahaja melampau tetapi boleh meracuni fikiran orang ramai.

“Kita akan siapkan kertas siasatan dan hantar kepada Ketua Unit Pendakwaan untuk tindakan susulan.

“Kalau dia tidak waras tak kan dia pandai menulis mengeluarkan kata-kata sebegitu, pandai pula takut dan bersembunyi," katanya dalam sidang akhbar hari ini. 

Sumber: http://www.peraknews.com/index.php?option=com_content&view=article&id=5875:polis-buru-guru-hina-pasukan-keselamatan&catid=36:nasional&Itemid=67

posted from BloggeroidHah! Patut buat macam gambar kat atas tu je. Angkat je Si Tian Chuak tu ke mahkamah. Kalau suruh dia pergi sendiri, takut dia cabut lari pulak.

Lagipun, Si Tian Chuak tu memang suka kalau orang angkat dia macam tu. Dari dulu lagi, memang amcam tu la perangai dia. Sendiri yang cari pasal, sendiri takut menda bangkainya. Macam sial dah gaya Si Tian Chuak tu!!!
Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat dan Anggota Parlimen Batu Tian Chua dihadapkan ke Mahkamah Sesyen, Kuala Lumpur hari ini dengan empat pertuduhan berhubung isu Lahad Datu.
Empat pertuduhan itu berkaitan dengan empat kenyataan Tian Chua iaitu :
1. Serangan tembak-menembak di Lahad Datu dipercayai konspirasi terancang kerajaan Umno untuk mengalih perhatian dan menakut-nakutkan rakyat.
2. Insiden berkenaan menimbulkan banyak persoalan dan keraguan di sebalik wayang mainan kerajaan Umno.
3. Menyifatkan pencerobohan di Lahad Datu hanya sandiwara kerajaan untuk menakut-nakutkan rakyat seolah-olah wujud suasana tidak aman di Sabah. Kejadian pencerobohan di Lahad Datu hanya sandiwara kerajaan untuk menakut-nakutkan rakyat seolah-olah wujud suasana tidak aman di Sabah; dan
| Copyright © 2013 MERADONG TODAY