'/>GADIS BAU SYURGA!
by Ustad Yusuf MansyurKisah ini dituturkan oleh Ummu Ahmad al-Du’aijy dalam sebuah wawancara dengan Majalah al-Yamamah.


Seorang gadis meninggal dunia di usia 20 tahun setelah mengalami kecelakaan lalu lintas. Sesaat sebelum ia meninggal, keluarganya bertanya kepadanya: “Bagaimana khabarmu?”


Lalu ia menjawab: “Baik sekali, alhamdulillah.” Namun tidak lama kemudian ia meninggal dunia, semoga Allah merahmatinya.


Mereka membawanya ke tempat pemandian mayat. Dan ketika kami meletakkannya di atas kayu tempat pemandian, kami pun mulai memandikannya.


Tiba-tiba kami melihat wajahnya yang bercahaya dan tersenyum. Ia seperti sedang tidur di atas pembaringannya. Sama sekali tidak ada luka, tulang yang patah atau darah yang mengalir.


Yang menakjubkan adalah ketika mereka ingin mengangkatnya untuk menyelesaikan proses pemandian itu, tiba-tiba dari hidungnya keluar cairan putih yang kemudian memenuhi ruangan pemandian itu dengan aroma semerbak yang sangat wangi !!


Subhanallah ini benar-benar semerbak misk (wangi syurgawi). Kami semua bertakbir memuji Allah. Sampai-sampai puteriku yang juga sahabat dari gadis yang meninggal itu menangis.


Kemudian aku bertanya kepada bibi gadis itu tentang bagaimana gerangan gadis itu semasa hidupnya?


Maka ia mengisahkan: “ ia tidak pernah meninggalkan satu kewajiban pun sejak ia memasuki usia mumayyiz-nya (sudah dapat membedakan sesuatu yang baik dan sesuatu yang buruk , kira-kira umur 7 tahun).


Ia tidak pernah menonton filem, serial sinetron dan televisyen, dan ia tidak pernah mendengar muzik dan nyanyian dan semua hal yang melenakan.


Sejak usia 13 tahun, ia terus berpuasa Tsnin-Kamis. Ia sudah berniat untuk bekerja sukarela memandikan mayat. Namun ternyata ia harus dimandikan lebih dahulu sebelum ia memandikan orang lain.


Semua guru dan kawannya mengenang ketakwaan, akhlak dan perilakunya. Pergaulannya begitu berpengaruh dan berkesan bagi guru dan kawan kawannya semasa hidup hingga kematiannya.


“Barangsiapa yang diuji dengan mendapatkan anak perempuan kemudian ia berbuat baik kepada mereka (dengan mendidiknya) maka anak perempuan itu akan menjadi penghalang baginya dari sentuhan api neraka.” (HR. Bukhari dan Muslim)


“Barangsiapa memiliki tiga anak perempuan kemudian ia sabar atas (merawat dan mendidik) mereka serta ia memberi makan dan minum mereka dari apa-apa yang ia dapatkan maka anak-anak perempuan tersebut akan menjadi penghalang baginya dari api neraka di hari kiamat.” (HR. Ahmad)


Diriwayatkan oleh Aisyah ra. ia berkata:

“Aku kedatangan seorang ibu miskin yang membawa kedua anak perempuannya. Aku berikan kepadanya tiga butir buah kurma.


Kemudian ia memberikan masing-masing dari kedua anaknya satu butir kurma dan yang satu butir lagi ia ambil untuk dimakan sendiri.


Akan tetapi, ketika ia akan memakannya, kedua anaknya itu memintanya. Akhirnya satu butir kurma itu dibelah dua dan diberikan kepada mereka berdua.


 Kejadian itu mengagumkanku. Maka, aku ceritakan hal itu kepada Nabi saw. Kemudian baginda bersabda:


“Allah saw. mengharuskan ibu itu masuk syurga atau membebaskannya dari neraka disebabkan kasih sayangnya terhadap anak perempuannya.” (HR. Muslim)


“Barangsiapa mengurus dan mendidik dua anak perempuan hingga mereka dewasa maka ia datang di hari kiamat bersamaku.” Beliau merapatkan jari-jemarinya. (HR. Muslim)


“Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat malaikat yang kasar, yang keras yang tidak mendurhakai Allah terhadap apa yang diperintahkan-Nya kepada mereka dan selalu mengerjakan apa yang diperintahkan.”(QS.At-Tahrim:6)
Pembangkang boleh sewenang-wenangnya menghina Mahkamah, mencerca para hakim tetapi tidak ada sebarang tindakan tegas terhadap mereka....!
sumber
Ahmad Zahid.
SERDANG: Malaysia bersedia untuk berkongsi sebarang risikan yang relevan dengan Singapura dan tiada keperluan bagi negara jiran itu untuk mengintip negara ini, kata Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.
"Secara dasarnya, tidak ada negara lain yang cuba untuk memperoleh kerahsiaan negara lain," katanya pada Selasa.
Beliau mengulas mengenai laporan berita asing mengenai Singapura membantu Amerika Syarikat (AS) dalam aktiviti pengintipan globalnya.
Ahmad Zahid berkata, Malaysia sudah pun menghantar satu nota protes kepada AS.
"Tetapi kita sedia untuk berkongsi maklumat sekiranya perisikan priharin tentang negara ini, maka mereka (Singapura) sepatutnya menghormati kita sebagai negara jiran," katanya pada Hari Inovasi kementerian di Universiti Putra Malaysia di sini, Selasa.
Malaysia memanggil Pesuruhjaya Tinggi Singapura untuk rundingan pada Selasa, dengan mengatakan bahawa ia "kebimbangan yang extrem" oleh laporan media bahawa negara jiran itu membantu AS untuk membuat pengintipan terhadap negara-negara jiran di Asia Tenggara.
Sebuah portal berita melaporkan mengenai dokumen rahsia yang dibocorkan oleh pemberi maklumat Amerika Syarikat, Edward Snowden, mendedahkan bahawa Singapura membantu kumpulan perisikan yang didakwa terbabit dalam aktiviti mengintip di Malaysia.
"Jika dakwaan terbabit dapat dibuktikan, Malaysia sudah pasti menganggap perkara itu sebagai suatu yang sangat serius yang ditolak dan dikecam keras oleh kerajaan," kata Menteri Luar, Datuk Seri Anifah Aman dalam satu kenyataan pada lewat Isnin.
"Keselamatan dan kedaulatan Malaysia menjadi perkara paling utama kepada kerajaan. Apatah lagi kegiatan mengintip terhadap kawan baik dan jiran yang sudah pasti tidak dapat diterima dan bertentangan dengan semangat dan komitmen dalam hubungan berjiran," kata Anifah lagi.
Gambar pasangan remaja bercinta itu kini tersebar di laman Facebook sehingga mendapat kecaman dan teguran daripada warga internet yang prihatin daripada melihat kedua-dua remaja ini terjebak lebih jauh dalam alam cinta mereka.
Seperti kebiasaan, lelaki di dalam gambar berkenaan memarahi seorang yang memberi komen ke atas gambar ini dengan menyifatkan mereka sebagai menjaga hal ehwal orang lain sedangkan kebaikan sendiri tidak seberapa.
Komen mereka berbunyi seperti tidak takutkan Allah langsung dan menurut si lelaki, jika tertangkap pun hanya perlu membayar denda dan kemudian selesai kes.

Begitu mudah remaja kita sekarang ini atas nama cinta nak dedah dan pamerkan gambar berdua konon-konon cinta mereka paling hebat dan paling indah dalam pada masa sama tidak menyedari orang menyampah melihat perangai mereka berdua.
Kalau mereka rasa tertangkap dek pihak berkuasa tidak cukup mampu mengubah mereka, anda tolong sebarkan biar ahli keluarga dan saudara mara mereka pula terlihar gambar ini seterusnya menegur serta menyedarkan mereka. – mynewshub.myTahniah Polis..hebat PDRM !!

Menurut sumber, salah seorang suspek kes rogol bergilir-gilir amah indonesia sudah berjaya d tangkap dan kini berada d salah satu balai Polis d Selangor.
sumber
| Copyright © 2013 MERADONG TODAY