'/>

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) ingin menjelaskan bahawa mesej yang ditularkan di media sosial mengenai kononnya pembubaran Parlimen akan berlaku pada 11 Januari 2018, manakala penamaan calon pula pada 11 Mac 2018 dan Hari Pengundian ditetapkan pada 25 Mac 2018 adalah langsung tidak munasabah.

Malaysia akan mencari ekstradisi seorang rakyat Malaysia yang ditangkap dengan senjata api di bagasinya di Lapangan Terbang Antarabangsa Jinnah Pakistan di Karachi, kata Timbalan Perdana Menteri Ahmad Zahid Hamidi.

Beliau berkata polis telah meminta kerjasama Interpol untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang suspek yang dikatakan berasal dari Sarawak.

Malaysia boleh menjalankan siasatan dan mendakwa suspek, katanya kepada pemberita selepas melawat Kompleks Imigresen, Kastam, Kuarantin dan Keselamatan Tebedu di sini hari ini.

Telah dilaporkan bahawa rakyat Malaysia ditangkap pada Jumaat lalu ketika menaiki penerbangan Malaysia dan pihak berkuasa Pakistan merampas empat pistol, lapan majalah amunisi dan 70 peluru tersembunyi di dalam beg dan kasutnya.
FMT

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY