'/>

Ketua Menteri Datuk Amar Abang Johari Openg berkata Sarawak TIDAK akan melaksanakan cukai pelancongan persekutuan bulan depan walaupun pengumuman sebelumnya oleh Putrajaya kerana pelaksanaan di negeri itu tidak dimuktamadkan. Ketua menteri juga menegaskan bahawa walaupun kerajaan persekutuan diberi kuasa untuk memperkenalkan cukai baru, pelancongan tetap berada di bawah bidang kuasa negara masing-masing.
Sumber :Salfian Nawawi

Kebakaran rumah Panjang 12 pintu- Jalan Sebangkoi Rh Mandou Sarikei. Ahli SUPP Sudah berada Di tempat kejadian dan akan Membantu apa yang dapat buat sementara waktu. Will do our best to assist.

Foto by :ung woo teng

YAB Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak dalam Perutusan Aidilfitri 1438H menyeru umat Islam Malaysia agar bersiap siaga dengan sepenuh kekuatan dalam setiap perkara.

Sambil memetik petikan ayat Quran surah al-Anfal ayat 60, beliau mahu kesiapsiagaan tersebut melalui pedoman cendekiawan di mana tidak berjaya sesuatu kebenaran, jika tidak diatur dengan baik.

Menurut Najib lagi, ia selaras dengan ajaran Islam yang senantiasa  menekankan tentang peri-pentingnya perencanaan dan ketertiban sama ada urusan duniawi mahupun soal ukhrawi, terutama bagi berdepan dengan realiti dunia kontemporari.

Menyentuh mengenai realiti kontemporari, Najib menyatakan di dalam blog beliau terdapat lima risiko dan cabaran baharu yang perlu dihadapi.

Bintangor:

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY