'/>

Tatkala pegawai kanan Melaka dan Exco Johor ditahan SPRM atas skandal rasuah, para pemimpin DAP membuat kecoh di dalam dan luar DUN sedangkan Ketua Menteri dan Menteri Besar kedua-dua negeri tersebut tenang dan mengalu-alukan tindakan SPRM.

Jauh bezanya sikap dan perangai para pemimpin DAP apabila Ketua Menteri Pulau Pinang didakwa di mahkamah atas skandal rasuah dan penyelewengan.

Mereka hanya dapat menerima sesuatu keadaan itu sebagai rasuah *JIKA TIDAK* membabitkan para pemimpin mereka dan menuduh ianya konspirasi musuh-musuh politik mereka.

Program SKSJ Selalang 2017,Bahagian Sarikei

Sarikei:Program Satu Komuniti Satu JPJ (SKSJ) ialah satu program Jabatan untuk memberi  kemudahan perkhidmatan secara terus kepada masyarakat luar bandar melalui  pelbagai jabatan.

Tujuan melesenkan warganegara Malaysia dan penduduk tetap  yang berusia 40 tahun keatas untuk memandu kelas  B2.Syarat -syarat warganegara Malaysia dan penduduk tetap .

Berusia 40 tahun keatas .Tiada memiliki sebarang  kelas lesen memandu lesen kelas B2 sahaja.Tiada saman JPJ dan PDRM tertunggak.Tiada  ada rekod senarai hitam JPJ dan PDRM.Bayaran masuk RM200.00.Borang Sksj Selalang boleh didapati JPJ Cawangan Sarikei,Pejabat Daerah Julau dan Pakan,Pejabat PBB Meradong,Pejabat PBB N41 Kuala Rejang dan Ketua Masyarakat (Kawasan Selalang dan Kerubong).

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY