'/>

'Guru Pembina Negara Bangsa’ sangat signifikan dengan peranan utama guru dalam melunaskan akauntabiliti mereka. Guru seperti lilin membakar diri adalah analogi klise yang relevan sepanjang masa. Dalam semua agenda pembangunan negara, guru adalah nadi penggerak utama yang sentiasa berkorban tenaga dan masa.

#SelamatHariGuru
#TerimaKasihCikgu

Belum ada perancangan untuk membina Klinik Kesihatan (KK) Julau yang baru.Menurut YB Dr.Haji Annuar Bin Rapaee Menteri Muda Kerajaan Tempatan , KK Julau boleh menampung kedatangan pesakit sehingga 150 orang sehari.Pada tahun 2016,rekod purata kedatangan harian adalah seramai 120 orang sehari.

" Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan membuat rombakan dalam Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Bukit Aman susulan penahanan 16 pegawai kanan dan anggota jabatan itu yang dipercayai melindungi sindiket dadah.... "

*P/S - Tiada maaf bagi pengkhianat-penghianat besar nie.... SOSMA menanti kamu semua wahai 'musuh Negara'....

http://wp.me/p1TG3O-J8b

ADUN Tanjung Datu Datuk Amar Hajah Jamilah Anu, balu kepada Allahyarham Tok Nan membaca ucapan terimakasih kepada Ucapan Tuan Yang Terutama Negeri Sarawak Tun Pehin Sri Hajo Abdul Taib Mahmud di Persidangan DUN Sarawak pada pagi ini. Ini adalah ucapan beliau yang pertama di DUN Sarawak sebagai seorang ADUN.
Info by :FB salfian nawawi

Kuching:Menurut YB Datuk Francis Harden Anak Hollis ,Menteri Muda Kesejahteraan masyarakat kerajaan Sarawak belum lagi menyediakan peruntukan khas bagi mengendalikan kempen  digital memerangi dadah menerusi Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) Cawangan Sarawak.

Kuching:Untuk makluman ahli Yang Berhormat untuk Meradong kementerian akan mengkaji sama ada terdapat keperluan untuk membina sebuah pusat sivik di Bintangor menurut YB Encik Snowdan Lawan ,Menteri Muda  menteri belia, sukan dan perpaduan.Memandangkan penduduk yang semakin meningkat dalam kawasan Bintangor.Pembinaan pusat  sivik banyak bergantung kepada ketersediaan fund.Pada masa sekarang  terdapat Dewan Masyarakat di Bintangor yang boleh memuatkan kira-kira 600 orang yang boleh digunakan untuk apa-apa fungsi sivik.

Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Tahun 1438H / 2017M bagi Seluruh Malaysia.

Anda boleh memuat turun jadual waktu Imsak dan Berbuka Puasa pada tahun ini,..kunjungilah laman web Jakim diruangan pengumuman atau pada pautan di bawah ini..

Sila download untuk semua negeri di
http://islam.gov.my/pengumuman/952-jadual-waktu-imsak-dan-berbuka-puasa-1438h-2017m

@MyJakim

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY