'/>

Pelancaran oleh YB Datuk Fatimah Abdullah.

Agenda Skuad Sayang membantu Dan menjadi orang perantara antara masyarakat dengan jabatan terutamanya Jabatan Kebajikan.Skuad Sayang diilhamkan oleh majlis Tertinggi Wanita PBB Sarawak bagi membantu masyarakat miskin Dan terpinggir.Turut hadir majlis pelancaran ini  Puan Norasikin Isteri YB Abdullah Hj Saidol Adun N36 Semop,Wakil YB Dato Len Adun N35 Belawai,KR Dayang Raoyah Setiausaha Politik  KM Sarawak,Ketua2 Wanita Belawai,Repok Dan Meradong

Gimik Pelancaran skuad Sayang

Puan Norasikin bersama Skuad Sayang
Skuad Sayang Meradong


KUALA LUMPUR: Seorang wanita yang pergi ke pawagam milik Golden Screen Cinemas (GSC) untuk menonton wayang pada Rabu lepas, tidak sempat mengetahui penghabisan filem itu apabila jari kakinya digigit tikus.

Chrisanne Chin yang sedang menonton wayang di GSC cawangan Mid Valley, mendakwa jari kakinya digigit tikus sampai berdarah.

Chrisanne yang menyiarkan gambar jari kakinya yang tercedera itu di laman Facebooknya, berkata beliau terpaksa mengisi borang aduan dan kemudian dihantar ke hospital.

Tikus

“Saya menghabiskan masa dua jam di hospital untuk mendapatkan suntikan dan rawatan,” katanya di laman Facebook.

Gambar tersebut telah menjadi topik perbualan hangat di Facebook dan telah dikongsi sebanyak 661 kali oleh pengguna Facebook.

Sementara itu, GSC, dalam Web Site dan laman Facebooknya pula telah memohon maaf kepada Chrisanne.

“Kami meminta maaf ke atas kejadian yang berlaku kepada salah seorang daripada pelanggan kami di GSC Mid Valley. Pelanggan tersebut telah dirawat.

“Kami ingin memberi jaminan bahawa pengurusan kawalan haiwan perosak adalah sebahagian daripada amalan standard GSC kerana kami mengambil keselesaan pelanggan kami dengan serius.

“Kami sedang bekerjasama dengan pakar-pakar dan pihak yang berkenaan mengenai perkara ini,” kata GSC.

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY