'/>

PERMOHONAN MAAF SECARA TERBUKA KEPADA SAUDARA WATSON NYAMBEK

Saya mewakili Primeworks Studios Sdn Bhd (“Primeworks Studios”), selaku Ketua Pegawai Eksekutif, syarikat penerbit rancangan Sukan tak Sentral bagi pihak TV3 dan TV9, dengan rendah diri ingin memohon maaf kepada saudara Watson Nyambek gara-gara mempersendakan nama baik ayah beliau.
PWS telah memberi peringatan kepada semua kakitangan kami untuk sentiasa peka dan sensitf dalam setiap rancangan yang diterbitkan. Pihak kami juga akan membuat kajian semula terhadap kaedah kerja operasi kami bagi mengelakkan kejadian ini berulang kembali. Kejadian yang telah berlaku ini memberi pengajaran kepada kami untuk lebih peka dengan keadaan sekeliling.
Kami amat menghormati saudara Watson, ayah dan keluarga beliau. Saudara Watson adalah seorang jaguh pecut negara serta atlit yang telah banyak berjasa mengharumkan nama negara.
Dengan itu, kami sekali lagi dengan rendah diri ingin memohon maaf di atas kesilapan kami dan memastikan perkara seperti ini tidak berulang lagi.

Datuk Ahmad Izham Omar
Ketua Pegawai Eksekutif
Primeworks Studios Sdn Bhd

Perasmian Majlis Rumah Terbuka Ugadi (Tahun Baru Telugu) 2017 di Dataran Merdeka

Rakyat diingat supaya tidak terkeliru dengan permainan politik pembangkang bersifat 'machiavelli' atau matlamat menghalalkan cara, kata Datuk Seri Najib. Perdana Menteri, berkata pembangkang kini jelas bercelaru.

Majlis Makan Malam Himsak "Malam Gelombang Merah Himsak 2017" di Menara Berkembar Bank Rakyat Kuala Lumpur

SIBU: Polis sedang mencari 11 lagi orang bagi membantu siasatan kes pembunuhan ahli perniagaan Clement Tan Teck Howe, yang terbunuh dalam serangan berkumpulan di Wong King Huo Road pada pukul 1 pagi Khamis lalu.

Dua belas yang lain telah ditangkap dalam siasatan pembunuhan itu tidak lama selepas kematian Tan.

Dua daripada mereka ditahan reman selama lima hari pada hari Sabtu manakala selebihnya dibebaskan.

11 dikehendaki polis adalah Anthony Ling Yew Fung (22), Melvin @ Chen Zen (20-an), Kevin Chung Biing Lung (23), Gary Tang Kiet Lee (22), William Lee Kee Fook (25), Peter Ling Deng Sing (29), Sylvester Kong Sien Yong (23), Kong Chin Lung (21), Aleyson Ling Poh Huat (26), Dylan Wong Kuok Kwong (24) dan Julians Ling Yew Fung (26).

Polis mengklasifikasikan pembunuhan itu di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman mati mandatori, jika sabit kesalahan.

Pembunuhan itu dikatakan telah berlaku pada 1 pagi 20 April, sebagai mangsa sedang minum bersama rakan-rakannya di sebuah kedai kopi apabila dua lelaki mendekatinya.

Pertengkaran antara beliau dan seorang lelaki lain berlaku.

Suspek dipercayai telah dipanggil sekumpulan lelaki bersenjatakan objek kayu dan logam yang menyerang Tan dan kawan-kawannya.

Tan dan rakan-rakannya cuba melarikan diri tetapi telah dikerumuni oleh satu lagi kumpulan lebih daripada 10 penyerang kira-kira 200 meter dari kedai kopi.

Tan tidak sedarkan diri akibat kecederaan dan dihantar ke sebuah klinik swasta, yang kemudiannya merujuknya ke Hospital Sibu, di mana beliau meninggal dunia akibat luka.

Dalam sidang media pada petang Sabtu, Pesuruhjaya Polis Sarawak Datuk Mazlan Mansor menafikan kes itu adalah jenayah berprofil tinggi dikaitkan dengan gengsterisme.

Beliau berkata pembunuhan itu dicetuskan oleh salah faham di WeChat aplikasi chat.

"Tidak ada gunanya akan menyembunyikan diri. Walaupun anda membuat penerbangan ke China, polis akan pergi ke sana untuk membawa anda kembali, "Mazlan mengulas.

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY