'/>

Dulu nak ke platform D35 dan Temana, turun dari Bintulu Port Authority(BPA). Sekarang bila cerita tentang work permit heboh dan bila BPA dah tak benarkan jika tiada work permit, maka ada di antara kakitangan Petronas yang berlepas ke platform tersebut dari Jetty Petronas di Pulau Melayu, Miri.

Kalau rajin boleh intai dari jam 5.00 pagi ke 6.00 pagi. Boleh ambik gambar sekali sebagai bukti. Pas tu report kat polis atau immigresen.

Amacam. Mana lagi nak lari....

Ada yang cakap saya ni betul betul sakit hati kat mereka, jawapan nya tak. Tak pernah pun saya sakit hati, saya hanya ikut undang2 dan tuntut hak anak Sarawak di bawah Perjanjian Malaysia 1963. Biarlah anak cucu saya hidup tanpa dipijak lagi.

Agi idup agi ngelaban...

PETALING JAYA: Sebuah video, kononnya seorang VIP Malaysia terjatuh ke dalam sungai pada satu majlis perasmian kompaktor sampah sebenarnya adalah kejadian yang berlaku di India.

Video itu, yang telah menjadi bahan jenaka internet, dikatakan produk ciptaan Agensi Inovasi Malaysia.

Malah kapsyen video itu juga mendakwa bahawa pelancaran kompaktor itu telah dilakukan oleh seorang timbalan menteri.

Video 31 saat yang telah tersebar luas di laman Facebook dan Whatsapp itu menggunakan lagu My Heart Will Go On sebagai lagu tema dari filem Titanic 1997 sebagai muzik latar ketika kompaktor itu dilihat tenggelam.

Walau bagaimanapun, kejadian itu sebenarnya berlaku di Goa, India, dua bulan lalu, melibatkan Datuk Bandar Panaji Surendra Furtado.

Video itu sebenarnya menunjukkan kejadian sebuah mesin rumput karam, bukan jengkaut sampah seperti yang didakwa.

Insiden memalukan itu berlaku apabila mesin tersebut, yang dinaiki Surendra bersama orang lain semasa demonstrasi di St Inez Creek, terbalik kerana terlebih beban.

Datuk Bandar, bersama-sama dengan lima pegawai dan seorang wartawan telah memanjat di atas mesin itu yang direka untuk muatan dua orang.

Tidak ada yang cedera dalam kejadian itu.-MS.

Assalamualaikum smua. Saya n rombongan dr pusat khidmat n.16 & anggota2 Rukun Tetangga sebentar tadi ( kira 11:45pm, tlh mengunjungi keluarga yg dimaksudkan diviral yg berkenaan. Kami disambut baik oleh seorang ibu tunggal bernama Yusmimah. Memang benar rumah mereka adalah bekas pejabat tapak semaian anak getah Risda dulu... Agak  terpencill dari warga2 kpg Meranek yang lain. Mereka telah tinggal disitu selama dua tahun....dan
pernah mlui bnjir sebanyak lima kali.... sehingga paras betis. Sila ikuti laporan saya selanjutnya esok diwall fb saya. Saya tetap mngmbl berat kisah ibu tunggal ini dan nasib anak2nya , in sya Allah.

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY