'/>

Coretan Ringkas
Lokman Adam

Hari ini, pagi-pagi lagi saya ditanya samaada mungkinkah benar sepertimana dinyatakan oleh Peguam Anwar, Sangkaran Nair semasa dalam proceeding mahkamah bahawa, SPERMA ANWAR DIMASUKKAN DIDALAM REKTUM SAIFUL MENGGUNAKAN OBJECT PLASTIC?

Suka saya tegaskan disini, Peguam Anwar, tidak pernah menafikan bahawa sperma yang dijumpai 4 cm dalam rectum Saiful adalah milik Anwar. Sangkaran hanya mengatakan bahawa ianya dimasukkan ke dalam rektum saiful guna object plastic (straw).

Soalan 1, Siapalah si malang yang ditugaskan menyedut sperma tu dan tiup balik dalam rektum Saiful? Silap haribulan mau tertelan.

Soalan 2, Jika benar ianya dimasukkan menggunakan objek plastik, dimana pula kita nak beli, curi atau rampas sperma Anwar tanpa kerjasama beliau?

Kalau tanya dengan pengamal perubatan, mereka akan berikan 2 jawapan mudah,  Pertama, Anwar telah meliwat Saiful tanpa menggunakan jaket keselamatan.

Keduanya, sperma Anwar mungkin boleh dicuri dari bank sperma sekiranya Anwar pernah cuba melakukan proses bayi tabung uji untuk mendapatkan anak.  Persoalannya, Anwar atau Kak Wan pernah mengalami masalah ketidaksuburan ke? Satu dunia tahu dia ada 6 orang anak.

Sperma bukan sesuatu yang mudah untuk dicuri.  Kalau setakat nak curi DNA Anwar, kita boleh dapat dengan mencuri rambutnya yang gugur atau kukunya yang telah dipotong.  Tetapi nak dapatkan sperma, kita tidak boleh pecah masuk rumah Anwar, ketuk lutut dia dan dengan mudah kita boleh dapat sperma beliau.

Lagipun, persoalan ini tidak sepatutnya bangkit.  Ini disebabkan, sepanjang tempoh proceeding mahkamah, kedua-dua Ketua Pasukan Pembelaan Anwar iaitu Karpal Singh dan Gopal Sri Ram telah menegaskan bahawa apa yang berlaku diantara Anwar dengan Saiful adalah suka sama suka.  Maka tak sepatutnya soalan ini berbangkit.

Sumber

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY