'/>

Menteri Muda di Pejabat Ketua Menteri (Hal Ehwal Korporat) Abdullah Haji Saidol berkata calon pengganti Datuk Norah Abdul Rahman perlu biasa dengan kawasan Parlimen Tanjung Manis P206 dan sanggup berkerja keras untuk membawa pembangunan kepada rakyat kawasan pesisir Tg.Manis.

Abdullah Haji Saidol yang juga merupakan Ahli DUN Semop menegaskan bahawa calon mesti rajin melakukan lawatan kerja ke kawasan dan berani menyuarakan masalah yang dihadapi penduduk kawasan. Tg.Manis menurut Abdullah pentingkan pembangungan infrastruktur oleh itu calon baharu mesti bersedia untuk berkerja lebih rajin untuk membangunkan kawasan.

PENGUMUMAN senarai calon yang akan bertanding pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14) akan dilakukan esok kira-kira jam 9 pagi, kata jurucakap Ibu Pejabat Parti PBB.

Ketua Menteri Datuk Patinggi Abang Johari Tun Openg akan mengumumkan senarai calon itu di Ibu Pejabat PBB,Jalan Bako.

Pengumuman ini disahkan oleh Ketua Menteri selepas merasmikan Majlis Graduasi Universiti Teknologi Swinburne Kampus Sarawak di Pusat Konvensyen Borneo Kuching (BCCK) hari ini.

#iamSarawakian #TeamAbgJo #KamiGengNajibRazak #PRU14Sarawak

Bintangor:Menurut Ketua Balai Bomba Bintangor PPgB Nicholas dOperasi SAR telah dimulakan pada jam 0700hrs. Kaedah pencarian dengan menjejaki laluan yg selalu digunakan oleh mangsa ke kebun. Radius pencarian 2 km. KZ 4 telah dihubungi utk bantuan STORM/MUST TEAM. Maklumat mangsa
Gundok anak Malong berusia 80 tahun.Antara agensi yang turut terlibat pihak PDRM Bintangor.
Foto Ikhsan JBPM Bintangor

Final Official Results of
MOBILE CTC SARATOK 2018 ARMWRESTLING
22/04/2018
Saratok, Sarawak.

Above 80 Kg Men
1) Harith Joseph(SASA)
2) George "Giant" Young(J4WZ/SASA)
3) Hafizin Bin Maderi(SARATOK)
4) Roslie Jamawi(Sri Aman/SASA)

Below 80kg Men
1) Kenny Choo(Mile 7 AW/SASA)
2) Jacklis "Gunner" Bering(J4WZ/SASA)
3) Jebiren Boret(J4WZ/SASA)
4) Sterrone"Chicken Tiger" Dokah(J4WZ/SASA)

Women Open
1) Abigail Kee(101AWC/SASA)
2) Chong Ai mee(JULAU/SASA)
3)Zuraida Bt Razali(SARATOK)
4)Midah Basir(SARATOK)

Champion vs Champion-Piala PKP
Kenny Choo vs Harith Joseph=Harith Joseph(Winner)

#MOBILECTCSARATOK2018
#STRONGARMSSWEEPALL

Event was Officiated By YB Datuk Haji Abdul Wahab Bin Aziz ADUN N38, Federal Finance Officer, Mr.Saiful Sungkih, and other VIPs.

Congratulations to all pullers, organisers, supporters, crew and all involved!

Thank you...see u all again soon!

PRESIDEN Parti Rakyat Sarawak, Tan Sri Dr James Masing sebentar tadi mengumumkan pemecatan Timbalan Presiden, Datuk Seri Joseph Entulu Belaun dan Naib Presiden Datuk William Nyallau Badak berkuat kuasa serta-merta.

Mereka dan tiga lagi didapati mengengkari perintah jawatankuasa pemilihan parti untuk P214 Selangau P203 Lubok Antu dan P209 Julau.

Sehubungan itu jawatankuasa tersebut, dengan bukti yang ada memecat mereka bermula hari ini 22 April 2018. – Sarawakvoice

#iamSarawakian

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY