'/>

Sambutan Sempena Hari Malaysia, Merdeka@Komuniti.
Di S. I. C.  Sarikei.
Foto :Dollah Narudin 

MENEGUR ATAU MENGKRITIK MEMANGLAH HAK INDIVIDU.. tapi jika menuduh mana-mana orang (dengan menyebut nama secara terus) secara terbuka itu sudah kesalahan DEFAMATION.

Sebagai seorang penguam, Chong Chieng Jen seharusnya telah menasihati Aziz Tanggang DAP agar berhati-hati mengeluarkan kenyataan. Aziz ni memang dikenali sering "meroyan" di statusnya sambil menggunakan perkataan yang agak kasar dan kesat, sering menyentuh isu perkauman dan agama dan perkara-perkara yang lain yang banyak menyakitkan hati netizen (melibat respon dan komen balas pada statusnya yang telah dikongsikan). Malah, beberapa hari lepas saya dan beberapa orang rakan saya berseloroh yang Aziz memang seolah mahu ditangkap polis setelah penulisan mengecam ADUN Muara Tuang Dato Idris Buang baru-baru ini.
Sumber :FB Salfian Nawawi


Bintangor:Seramai 36 orang belia dari Sekitar Bintangor mengikuti program ini.

Dijemput seluruh masyarakat di Sarikei untuk bersama memeriahkan Majlis Perasmian SIC (Sarikei Innovate Centre) oleh YAB Ketua Menteri Sarawak.

Tarikh. : 17-9-2017 Ahad

Masa.  : 8:30 pagi

Tempat : Jalan Nyelong, (Sarikei Old Court Building)

XTVT.  : mini pameran MAHA.

Ketibaan Yang Di Pertuan Agong di maahad tahfiz dengan memandu sendiri kenderaan milik baginda lebih kurang jam 10 malam tadi. Tuanku mencemar duli melawat kawasan kejadian dan bertemu mata dengan pengurusan pusat tahfiz serta rakyat jelata.

Selain YDP Agong, turut melawat bersama tempat kejadian adalah Perdana Menteri, DS Najib, mengumumkan, peruntukan RM30 juta untuk Pusat Tahfiz swasta seluruh negara di Naikkan taraf.

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY