'/>

Foto:Qalam Iko

Polis kini sedang memburu seorang lelaki di percayai warganegara Pakistan yang memukau wanita untuk menyerah barang kemasnya di Seksyen 20, Shah Alam.
“Siasatan mendapati lelaki tersebut, menaiki motosikal berpura-pura menjual kain kepada seorang wanita 60-an, yang tinggal berseorangan di rumah pada masa itu.

“Lelaki tersebut memukau wanita itu dengan mengibarkan sehelai kain dimukanya,” jelas satu kenyataan polis Shah Alam pada Jumaat.
Menurut kenyataan itu, apabila suami mangsa balik ke rumah pada pukul 6 petang, dia mendapati isterinya berada dalam kebingungan.

“Suami mangsa juga mendapati barang kemas yang dipakai isterinya serta yang disimpan di dalam almari turut hilang,” jelas kenyataan itu sambil menambah pihak polis sukar mengesan nombor pendaftran motosikal itu berdasarkan maklumat yang diberi oleh jiran mangsa.
Polis Shah Alam juga turut menasihatkan kepada orang ramai agar lebih berhati-hati apabila didekati lelaki ini dan terus menghubungi ibu pejabat polis daerah di talian 03-55202022.
Sumber

PENULIS tak tahu apa yang terjadi kepada blog OutSyedTheBox. Sejak menyebarkan berita palsu kononnya Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dipulaukan Ketua-Ketua Bahagian UMNO apabila hanya 90 dari 191 Ketua Bahagian yang hadir perjumpaan 28 Ogos lepas, entry itu dan entry-entry yang lain sudah hilang dari blog berkenaan.
Kenyataan sebenarnya mungkin semua orang dah tahu, hanya 10 orang Ketua Bahagian sahaja yang tidak hadir kerana berada di luar negara serta masalah-masalah peribadi dan sebagainya, selain perjumpaan itu sendiri pun diadakan bukan atas permintaan Perdana Menteri, tapi semua ketua bahagian berkenaan.

Banyak beza tu, antara semua ketua bahagian berkenaan minta perjumpaan dengan Perdana Menteri dengan Perdana Menteri minta diadakan perjumpaan tersebut.

Isu itu bagaimanapun dah dijelaskan disini, penulis rasanya tak perlu nak panjang-panjangkan lagi soal tersebut.

Cuma nak dijelaskan sekarang ialah, tindakan pengendali blog berkenaan, Syed Akhbar Ali mengeluarkan berita palsu berkenaan bukan sahaja menjejaskan blogger pro kerajaan yang lain tapi turut mencemarkan imej Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dimana dia dilantik sebagai salah seorang panel penasihatnya.

Penulis katakan begitu sebab, bila sebut pasal SPRM, sudah tentulah ayat pertama yang terpacul di mulut dan kepala (selain rasuah) ialah intergriti dan tercalarlah intergriti SPRM bila salah seorang panel penasihat Suruhanjaya tersebut suka sebar maklumat palsu, walaupun ia tak berkaitan langsung dengan Suruhanjaya berkenaan.

Kenyataan Datuk Bung Mukhtar tentang kaitan prestasi Jerman dalam Piala Dunia dengan Nazi pun kalau ikutkan tak kena mengena dengan kerajaan sebab keluar dalam akaun Twitter peribadinya. Tapi Perdana Menteri tetap kena jelaskan pendirian kerajaan Malaysia kepada kerajaan Jerman dan arahkan Bung Mukhtar minta maaf.

Sebab, suka tak suka ia ada kaitan dengan intergriti kerajaan memandangkan Bung Mokhtar adalah seorang ahli Parlimen kerajaan.

Patutnya orang macam Syed Akhbar Ali yang suka kondem Perdana Menteri dan orang lain macam dia saja hebat ni, fahamlah tentang perkara itu. Ini bukan pertama kali tau, seingat penulis sudah beberapa kali sehingga ada satu kes dimana Syed Akhbar terpaksa memadankam satu artikel palsu (bukan artikel yang ini) bila ditegur di ruangan komen!!

Ingat dah taubat dah, rupanya dibuat jugak lagi.

Sumber


tun mahathir telah menegur pelaboran tabong haji di detroit yang mencecah pelaboran RM640 juta .

kecepatan dan eksekutif decision yang cepat memperbetulkan cerita atau salah faham perlu dilakukan segera.

aku respek bilamana kes soalan UPSR bocor, ts muhyidin segera mohon maaf dan PANTAS BERTINDAK dan memperbetulkan keadaan.

ini hebat ts muhyidin yang ada faham perlunya isu dijawap segera.. good job ts !

kecepatan gaya ts muhyidin ini wajar dicontohi pengurusan TH.

insyaallah blogers sedia membantu mem viral kan jawapan TH.
| Copyright © 2013 MERADONG TODAY