'/>

Apa dah jadi...

Bumi Kenyalang (PBK) belum ada sebarang kemungkinan untuk bekerjasama dengan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) akan datang.

Setiausaha PBK cawangan Lanang Frankie Anong berkata ini kerana secara prinsipnya, perjuangan kedua-dua parti itu adalah berbeza dan dilihat tidak relevan dengan perjuangan PBK.

"Kami memperjuangkan mengenai hak-hak rakyat Sarawak yang semakin terhakis sejak Perjanjian Malaysia 1963. Kami ingin memberi kesedaran mengenai sejarah Sarawak, yang merupakan sebuah negara sebelum pembentukan Malaysia," katanya pada sidang media mengenai penubuhan PBK cawangan Lanang di sini hari ini.

Baca lanjut disini:http://m.malaysiakini.com/news/358786

Perhimpunan Bulanan Kementerian Dalam Negeri di Kompleks D Putrajaya

Sarikei:Sekitar 6DR Bike Gathering 2017 13.05.2017 di Perkarangan Dewan Suarah Sarikei, mewakili YB Datu Haji Len Talif Salleh Menteri Muda Perancangan Bandar Pentadbiran dan Alam Sekitar Sarawak.

Tahniah kepada pihak penganjur yang berjaya mengadakan berbagai aktiviti sejak dari pagi.

Foto by :FB Ahmad Adai

Usul menteri digerakkan oleh Dato Sri Wong Soon Koh di dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) untuk membatalkan Dr Ting Tiong Choon sebagai ADUN Pujut adalah perlembagaan. Pasal 17 (1) (g) Perlembagaan Negeri telah dilanggar.

Sekretariat UPP,
George Lo

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY