'/>


DAPigs hari ini telah meminta pemimpin Pakatan Pembangkang agar tidak membuat sebarang kenyataan terbuka mengenai rundingan berkaitan dengan peruntukan kerusi bagi Pilihan Raya Umum yang akan datang.

Naib Pengerusi dan Pengerusi Biro Pilihan Raya DAPigs Pusat, Tan Kok Wai berkata, para pemimpin dan anggota Pakatan perlu mematuhi resolusi yang dicapai pada pemukiman kepimpinan Pakatan Pembangkang pada 19 Julai yang lalu.

Ianya bagi tujuan untuk mengelakkan mereka dilihat seolah - olah berbalah diantara satu dengan yang lain mengenai pengagihan kerusi dikalangan masyarakat.

Nampak sangat DAPigs ni ingat rakyat Malaysia ni bodoh dan senang sangat ditipu agaknya. Dah memang itu pun hakikatnya, diorang nak sembunyikan buat apa lagi?

Padahal satu Malaysia ni dah tahu bahawa parti - parti dalam Pakatan Pembangkang tu memang TAMAK dan GILA kuasa.

Maka sebab itu la diorang sanggup berbalah sampai tahap maki hamun sesama sendiri bila isu mengenai pembahagian kerusi ni dibangkitkan.

Perkara tersebut turut diakui sendiri oleh Si Mat Muka Bulan yang juga merupakan Setiausaha Agung Pemalas Parti Kencing Rakyat.

Dia sendiri menjelaskan bahawa tuntutan bertindih diantara parti - parti dalam Pakatan Pembangkang mengakibatkan mereka menemui jalan buntu.

Bukan setakat satu dua Negeri je yang berlaku keadaan seperti tu. Hampir semua Negeri dalam Malaysia ni turut bergolak kerana masing - masing nak cari kerusi selamat.

Maka sebab itulah diorang buat tuntutan macam - macam dengan pihak Kerajaan agar tidak mengadakan PRU dalam tempoh terdekat ni.

Diorang nak masa lebih bagi menyelesaikan isu pembahagian kerusi ni dibeberapa kawasan. Bukan nak pastikan Pilihan Raya tu dijalankan dengan baik.

Jadi, tak payah la puak - puak DAPigs ni nak suruh pemimpin - pemimpin Pakatan tu tutup mulut dari memperkatakan mengenai masalah ni. Semua orang dah tahu.

Pekung diorang dah terdedah. Dah berbau satu Malaysia. Nak tutup menda kejadahnya lagi? Naka kata hubungan diorang baik? Baik menda kejadahnya kalau macam tu.

Itu la akibatnya kalau suka sangat menipu rakyat ni. Diorang sendiri dah berjaya membuktikan bahawa diorang berjuang untuk diri sendiri, bukan untuk rakyat pun!!! Sedar la diri sikit!!! Jangan asyik nak menipu je kerjanya!!!
SUMBER:semuthitam
| Copyright © 2013 MERADONG TODAY