'/>

Sempat bersinggah Dan Lawatan Sk St Andrew, Sare. Memberi sedikit sumbangan Kewangan kepada murid murid untuk menringankan beban Keluarga yang Baru kehilangan Rumah terbakar Di Rh Saba Pagi kemarin. 访St Andrew 小学及援助受火灾影响学生。

Sarikei:Sumbangan baju terpakai dr pihak penjual2 bundel sarikei.Sumbangan diserahkan kepada mangsa kebakaran rumah panjang Saba Sare.

Sukacita dimaklumkan Perasmian #PestaKaulOya2017 akan berlangsung pada 16 April 2017 (Ahad) jam 8.30 pagi bertempat di Tugek Pantai Kuala Oya. Majlis Perasmian akan disempurnakan oleh Yb Fatimah Abdullah Menteri Kebajikan, Wanita dan Kesejahteraan Komuniti Sarawak merangkap ADUN N.56 Dalat.Sepanjang #PestaKaulOya2017 ini pelbagai acara telah, sedang dan akan diadakan. Antaranya Pertandingan Futsal, Pertandingan Memanah, Gotong-royong, Pertandingan Karaoke,Persembahan Kebudayaan,Pameran Gerai Komuniti, pameran dan jualan produk tempatan serta sukaneka.Tuan-tuan dan puan-puan dijemput hadir bagi memeriahkan #PestaKaulOya2017.

Malaysia perlu menggubal akta khusus untuk warga emasnya, kata presiden Majlis Kebajikan dan Pembangunan Masyarakat Kebangsaan Malaysia (MAKPEM), Datuk Seri Halim Ibrahim.

Beliau berkata Akta Warga Emas yang khusus membolehkan penggubal dasar menampilkan pelan dan inisiatif untuk faedah dan kebaikan kumpulan yang disasarkan.

"Akta yang dicadangkan itu boleh mencakupi perkara-perkara seperti penjagaan kesihatan dan kesejahteraan, ekonomi dan keselamatan sosial," katanya kepada Bernama

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY