'/>

Petang ambang Syawal, beliau masih memilih untuk mengomel dan melahirkan ketidak puasan hati nengenai kekalahan Pakatan Harapan di dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Teluk Intan dan Sungai Besar.

Sehinggakan tajuk posting beliau di ambang Aidil Fitri bertajuk 'Rasuah II'. ....

Baca seterusnya di Cucu Tok Selampit http://khairulryezal.blogspot.my/2016/07/ucapan-hari-raya-tun-dr-mahathir-masih.html

Dendam Mahathir nampaknya masih membara...

Lebih membara lagi ialah apabila, teori dan cerita-cerita seronok kononnya Najib sudah tidak mendapat sokongan tetapi Rumah Terbuka Seri Perdana didatangi lebih 70,000 orang sehingga kawalan keselamatan pula terpaksa diketatkan dan hadirin terpaksa beratur panjang ekoran ancaman keganasan golongan tidak beragama, Islamic State (IS).

Mahathir melihat peluang itu sebagai cara untuk melepaskan geram.

Masalahnya Mahathir ialah, dia sentiasa menyalahkan rakyat apabila dia tidak mendapat sokongan tetapi apabila dia disokong seperti tahun-tahun getir penghujung 1980-an dan 90-an, dia berbangga dengan dirinya, tanpa sedikit pun menghargai rakyat.

Hari pertama Syawal 1437, Mahathir menyalahkan rakyat sepenuhnya sebagai PEMAKAN DEDAK kerana terus menyokong Najib Abdul Razak dan kepimpinan serta kerajaannya. Mahathir tidak dapat menerima hakikat bahawa segala cerita-cerita 'indah' yang didengarnya selama ini, hanyalah pembohongan semata-mata.

Baca sepenuh dihttp://theflyingkick.blogspot.my/2016/07/mahathir-meroyan-menyalahkan-rakyat.html


Seorang pemandu tidak sempat mengelak mayat yang berada di tengah jalanraya, lalu melanggarnya sehingga terputus kaki.
Kejadian berlaku sekitar 9.45pm malam tadi.
Kes melibatkan sebuah m/sikal dalam perjalanan dari Bintangor ke bandar Sibu telah terlibat dalam kemalangan maut langgar lari bertempat di Jalan Paradom.
Selepas berlaku kemalangan tersebut 1 motokar  telah terlanggar mayat mangsa di tengah jalan.
Keadaan cuaca adalah lembab (selepas hujan).
Jalan di tempat kejadian adalah jalan lurus dan jalan adalah gelap tidak berlampu.
Kenderaan bertanggubgjawab melanggar mangsa sehingga maut masih belum diketahui. 
Mangsa meninggal di tempat kejadian. Kes disiasat di bawah sek 41(1) APJ1987
Kes masih dalam siasatan.
Foto by SarawakUpdate
BINTULU: Mayat mangsa lemas di Kampung Seberang Pandan (Sebauh) sejak tiga hari lalu, Ujuh Anyik, 85, dijumpai kira-kira tujuh kilometer dari jeti mangsa dilaporkan jatuh, jam 9 pagi semalam.
Menurut maklumat jurucakap Balai Bomba dan Penyelamat Bintulu, pasukan mencari dan menyelamat (SAR) dengan bantuan pihak berwajib serta penduduk kampung bertungkus-lumus menjalankan usaha pencarian sejak Selasa lalu.
| Copyright © 2013 MERADONG TODAY