'/>
Bintangor:
Penduduk tempatan Bintangor yang menyertai koperasi yang dimiliki seorang bergelar "DATUK" supaya berhati2.Ini adalah kerana datuk ini mengaku mempunyai hubungan dengan YB Datuk Hajah Norah.Menurut puan Norlia kakak YB mengatakan mereka tidak mengenali datuk ini dan tidak mempunyai hubungan kekeluargaan dengan mereka.Yb menasihat kepada penduduk kampung Bintangor supaya berhati-hati.Pihak YB akan membuat laporan polis terhadap perkara ini.

posted from Bloggeroid


AMSTERDAM  – Parlimen Belanda telah mengundi bersetuju untuk mengharamkan penyembelihan haiwan hari ini, langkah yang ditentang kuat oleh orang Islam dan Yahudi negara itu.
Rang undang-undang yang dikemukakan oleh Parti Hak Asasi Haiwan, parti sedemikian yang pertama di Eropah memenangi kerusi dalam Parlimen, menyatakan mereka perlu memastikan haiwan itu tidak sedar diri sebelum disembelih, berbeza dengan cara Islam dan Yahudi yang memerlukan haiwan itu berada dalam keadaan sedar.
Menurut ketua Hak Asasi Haiwan, Marianne Thieme, cara penyembelihan itu memberi kesakitan yang tidak patut kepada haiwan dan ia perlu dibanteras walaupun ia tuntutan agama. – Reuters
| Copyright © 2013 MERADONG TODAY