'/>

Kejadian berlaku di 7 E Bachang,Melaka..katanya..insyaAllah Aakj akan update bila dah dapat berita penuh

WAK


Melaka: Lelaki berusia 53 tahun dipercayai ketua ajaran sesat yang ditahan Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM) di Kampung Batu Gajah, Isnin lalu dikatakan mendakwa dirinya sebagai Imam Mahadi dan Sultan Mahmud.

Ketua Penguat Kuasa JAIM Rahimin Bani berkata, pendedahan itu dibuat bekas pengikutnya ketika siasatan dilakukan hasil beberapa laporan polis termasuk di Ampang, Selangor Isnin lalu.
Beliau berkata, bekas pengikut ajaran itu turut mengakui mereka perlu melafazkan kalimah syahadah yang membawa makna bercanggah dengan Islam selain berpuasa selama 44 hari bagi menyucikan diri.
“Suspek dikenali sebagai Pak Engku atau Wak dalam kalangan pengikutnya didakwa mengaku sebagai Imam Mahadi dan Sultan Mahmud.
“Dia dipercayai memperkenalkan amalan puasa pemutih kepada pengikut bertujuan menyucikan diri selain dilarang memakan makanan berdarah,” katanya dalam sidang media di Ibu Pejabat JAIM di Bukit Palah, di sini, semalam. – HARIAN METRO

PERTEMBUNGAN antara kereta dan toyota hilux mengakibatkan  kematian Lu Ding Sing, 59, dari Bintangor dan seorang warga Indonesia yang tidak mempunyai kad pengenalan diri. Kemalangan berlaku di Jalan Sibu Tanjung Manis.

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY