'/>

MENYATAKAN BAHAWA SESIAPA SAHAJA CALON BN YANG AKAN BELIAU LANTIK MEWAKILI N.46 MERADONG MESTI BEKERJA KERAS UNTUK MEMASTIKAN BN MENANG.

YAB KM SARAWAK TURUT MENYATAKAN BAHAWA BELIAU INGIN MEMBAWA KESAMARATAAN PEMBANGUNAN DI ANTARA SEMENANJUNG MALAYSIA DENGAN SARAWAK.

- AKHIR SEKALI YAB KM SARAWAK MENYERU SEMUA RAKYAT KHUSUSNYA KAUM BUMIPUTERA AGAR MEMBERI SOKONGAN PADU KEDAPA BN SARAWAK KHUSUSNYA BAKAL CALON MERADONG YANG AKAN DIPILH OLEH BELIAU PADA PRN NANTI.

LAWATAN YAB KM SARAWAK KE DAERAH MERADONG MERUPAKAN PERTAMA KALI SEJAK BELIAU MEMEGANG TAMPUK KEPIMPINAN BN SARAWAK. SAMBUTAN LAWATAN YAB KM SARAWAK ADALAH AMAT MEMBERANGSANGKAN DIMANA SORAKAN DAN LAUNGAN " HIDUP CM" BERGEMURUH DARI DALAM SEHINGGA KE LUAR STADIUM BERMULA DARI SAAT KETIBAAN DAN SEMASA UCAPAN DISAMPAIKAN. YAB KM SARAWAK AMAT PRIHATIN DENGAN RINTIHAN RAKYAT MENERUSI SEBUAH KAIN RENTANG YANG TERTULIS " KAMI NADAI APAI, KAMI NADAI INDAI, CM TULUNG KAMI" YANG MANA YAB KM SARAWAK MENYAHUT DENGAN MENYATAKAN BAHAWA BELIAU AKAN JADI "APAI" DAERAH MERADONG SELEPAS INI DAN BERJANJI MEMASTIKAN PEMBANGUNAN DAERAH MERADONG YANG SEKIAN LAMA KETINGGALAN DIBELA.

ADALAH DITAKSIRKAN KEHADIRAN YAB KM SARAWAK MENERUSI LAWATAN INI MEMBERI IMPAK POSITIF SERTA MEMBERI KEYAKINAN RAKYAT TERHADAP BN SEKALIGUS MERAIH SOKONGAN TERHADAP BN. SEMASA LAWATAN BERALANGSUNG TURUT TERKESAN PENYOKONG PEMBANGKANG TURUT MEMBERI SORAKAN DAN TEPUKAN GEMURUH SEBAGAI TANDA SOKONGAN TERHADAP YAB KM SARAWAK.

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY