'/>

Sejak semalam papa gomo cuba bermain dengan isu Sarawak dan perkauman.Kewujudan pelbagai Kenyataan dan terbaru video live  di FB cuba untuk "Melari atau istilah ringkas twist  isu Menteri Jagung.
Kepada rakyat Sarawak jangan terpedaya dengan propaganda papa gomo...itu semua wayang belaka...
Ini semua "silent" isu Menteri Jagung..

Saya nak bertanyalah dgn Saudara Azri.... Sebelum usul
ini di bawa ke Dewan Rakyat.... Ada tak Kementerian Pelancongan Malaysia meminta pandangan daripada setiap negeri2 di Malaysia sebelum usul ini dibawa ke Dewan Rakyat? Saya memang tak tahu prosedur Kerajaan... Mohon penjelasan dari pihak Saudara Azri.n

U iNI bercakap bunyi cam menteri DS Nazri juga. Kalau kurang info jgn berlagak cam tau semua. Ttg info Melayu & Melanau mmg cuma 28% saja, tapi jgn lupa PBB (Pesaka Bumiputra Bersatu) terdiri dari semua suku kaum peibumi di Sarawak dan merangkumi 82% dari penduduk sarawak. U ingat keselesaan yg kami perolehi dari menyokong BN (PBB) datang dari pertolongan melayu semenanjung kah ???! Tapi sebaliknya melayu semenanjung yg harus bersyukur & berterima kasih kepada PBB Sarawak kerana telah sekian lama menyelamat UMNO dari jatuh kekalahan dipilihanraya sekali gus menyelamat orang2 melayu semenanjung. Kalau bercakap tu biar bertapis, tengok kiri kanan jgn ikut sedap mulut saja.

Tanpa sebarang notis dan sms pengguna di Kawasan Sarawak mengalami gangguan talian telefon.Antara yang terjejas talian celcom,maxis ,digi dan webe .Pelbbagai Rungutan diterima oleh admin di media sosial.
Harap pihak berkuasa SKMM dapat memantau situasi ini.

"Saya tidak akan tunduk kepada kesombongan Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Pusat, Datuk Seri Nazri Aziz," kata Menteri Pelancongan, Kesenian, Kebudayaan, Belia dan Sukan.

Menterinya Datuk Abdul Karim Rahman Hamzah berkata adalah menjadi haknya untuk meminta penangguhan dan semakan semula pelaksanaan Cukai Pelancongan yang dipaksakan kepada negeri ini tanpa berunding dengan tuan tanah.

Beliau berharap bahawa tindakan susulan yang diambil oleh Kerajaan Negeri mengenai pelaksanaan Cukai Pelancongan akan diperhalusi dan akan ditangani secara baik untuk semua pihak.

Karim berkata kerajaan negeri tidak bermaksud untuk menentang pelaksanaan Cukai Pelancongan sebaliknya kecewa tidak dirujuk mengenai perkara itu.

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY