'/>
Bangga Mereka Namun Hati Ibu Bapa?

Dari kecil kita di asuh untuk menjadi seorang yang berguna dan berilmu. Sejak di bangku sekolah kita di didik dengan pelbagai ilmu sehingga kita sampai ke menara Gading. Sekarang ini ramai yang berada di luar negara dalam menimba ilmu untuk menjadi insan yang berjaya.


Sayangnya Bangsa Melayu Begini

Namun ada yang Gagal dan ada yang Berjaya sama ada berjaya atau gagal bukan lagi menjadi persoalan yang harus Ibu Bapa tanya tetapi tayalah pada anak anak kita apa yang menghasut mereka ketika berada di luar negara.

Gomo dapat maklumat mengenai pergerakan BERSIH di Mesir yang semakin hari semakin rancak dengan bantuan dari beberapa pemimpin Pakatan Pembangkang Malaysia. Dana di Pam masuk setiap bulan kepada individu tertentu yang akan mengerakkan wang tersebut kepada para pelajar di Mesir.


Lelaki di atas Mohd Firdaus Bin Madzlan yang di syaki pengerak utama kepada kejatuhan akedemik para pelajar di Mesir kerana beliau lah yang menjadi penghasut kepada para pelajar untuk terlibat dalam Politik yang mana mengahsut para pelajar dengan bermacam dakyah sehinggakan para pelajar tidak dapat menumpukan perhatian kepada pelajaran yang mereka ambil.

Mohd Firdaus ini bukan lagi bertindak sebagai seorang pelajar tetapi lebih kepada Agen Pakatan pembangkang dengan menyediakan sumber keewangan dan juga segala bentuk risalah, tag dan bermacam macam lagi termasuk lah juga Baju BERSIH yang kini telah di jual di Mesir kepada para pelajar Melayu.


Yang Untung Pemimpin Pakatan Pembangkang

Mohd Firdaus ini merupakan Presiden kepada persatuan SUARA yang di naungi oleh Pakatan Pembangkang Malaysia dan untuk makluman juga Firdaus ini turut mengerakkan kempen secara berkala dengan membawa rombongan ke UMRAH melalui syarikat Barakah Travel.

Jika sebelum ini PRAM di kenali sebagai penggerak pakatan Pembangkang kini sudah ada SUARA bagi mengaburi para pelajar Melayu yang sudah sedar akan kewujudan PRAM ini. Ini lah satu benda yang sanggat di risaukan oleh Ibu Bapa kerana pemergian mereka ke Mesir adalah demi menuntut Ilmu dan bukan berpolitik kepartian.


Pada waktu ini Mohd Firdaus melalui SUARA telah cuba untuk memgumpulkan para pelajar Malaysia yang berada di Mesir untuk berhimpun di Dataran Hayyu Asyir di Kaherah bagi menyokong BERSIH.

Gomo pinta agar Kerajaan Malaysia, Kedutaan Malaysia di Mesir memantau aktiviti yang tidak sihat sebegini kerana ianya akan membawa kepada kemerosotan Akedemik para Pelajar di sana. Sebelum ini Gomo dah dengar pelbagai cerita mengenai para pelajar kita di Mesir dan harapnya usaha SUARA dalam menghasut para pelajar dapat di hentikan.


Boleh Bawa Bekalan Akhirat ke?

Buat Ibu Bapa yang anak anak mereka berada di Mesir ataupun di mana sekalipun dalam menuntut ilmu agar bertindak menasihati mereka agar jangan terlibat dengan persatuan ataupun badan badan yang di dalangi oleh parti Politik.

Tuntutlah Ilmu terlebih dahulu dan apabila pulang kelak ceburi lah bidang mana yang ingin di nikmati. Politik parti mana pun tidak mengapa kerana waktu itu Harapan Ibu Bapa tidak menggunung Tinggi seperti adanya sekarang.


Budak Budak Lagi Tu

Buat Pemimpin Pakatan Pembangkang janganlah di rosakkan Minda mereka yang sedang menuntut ilmu di Luar Negara. Jika nak berpolitik sekalipun biarlah kita berpolitik secara sihat. Jangan jadikan para pelajar ini perisai anda dalam mengukuhkan kuasa.


Semoga menjadi pengajaran kepada Para Pelajar dan Rakyat Malaysia yang lain.


Psssttt...Untung dapat belajar sampai ke luar negara, Gomo takat SPM je....huhuhu


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT
sumber:papagomo
| Copyright © 2013 MERADONG TODAY