'/>

Bintangor:Syabas Kepada Kelab Anak Seni Meradong dan Butik Ameiye  .Penyerahan sumbangan kepda golongan yang memerlukan...Terima kasih kepada hamba Allah yang memberi Sumbangan dan menjayakan program ini.Semoga dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur kalian semua...Amin..

KUCHING: Mahkamah Tinggi pagi ini memutuskan terhadap keputusan Dewan untuk melucutkan kelayakan Dr Ting Chiong Choon sebagai Adun Pujut.

Hakim Datuk Douglas Primus Sikayun Christo memutuskan bahawa plaintif Dr Ting Chiong Choon bukan orang yang dihilangkan kelayakan dan berhak untuk kekal sebagai wakil rakyat yang dipilih.

"Tidak ada kekosongan bagi kerusi Pujut," katanya yang turut menganugerahkan RM100,000 kepada plaintif.

Dengan keputusan mahkamah itu, Dr Ting telah dipulihkan sebagai ADUN Pujut, menjadikan pilihan raya kecil yang tidak perlu.

Bintangor :Majlis dirasmikan oleh YB Datuk Hajah Norah ,Ahli Parlimen P206 Tanjung Manis.

Surau Darul Taqwa, Kpg Selemas Baru Bintangor- Program Membara Inya' Ramadhan P208 Sarikei anjuran JASA. Turut hadir Tuan Pemanca Suhaili, Ketua Kampung En. Hassan Bin Abet, Pegawai JASA. 20 Keluarga asnaf menerima sumbangan Bantuan.

Sejak semalam page Sir Asri atau lebih dikenali sebagai blogger papa gomo kembali "hidup".Namun posting dan live video yang menghina dan memfitnah pemimpin Sarawak telah dipadam atau diremove...namun gambar page ditukar...mengunakan gambar dalam Jail.

Setakat semalam, sebanyak 32 laporan polis diterima di seluruh negara berhubung kenyataan menghasut oleh blogger PapaGomo.

Pesuruhjaya Polis Sarawak, Datuk Mazlan Mansor berkata, laporan diterima daripada 15 daerah tadbir polis, termasuk di Semenanjung.

“Kita telah memulakan proses siasatan. Oleh itu beri masa kepada pihak polis untuk melengkapkannya.

“Disebabkan kes ini melibatkan media sosial facebook dan teknikal, ia akan memakan sedikit masa,” katanya ketika ditemui pada Majlis Iftar IPD-IPD Anjung Selatan bersama Pesuruhjaya Polis Sarawak di sini semalam.


| Copyright © 2013 MERADONG TODAY