'/>
Kadang-kadang terfikir juga, kalau pun usia masih muda takkanlah remaja-remaja sekarang tak boleh fikir sesetengah status boleh menjatuhkan maruah mereka?

Sebabnya, sudah terlalu banyak status bodoh dan mengaibkan yang dikongsikan di laman Facebook namun ia nampaknya tidak memberi pengajaran kepada sebilangan orang untuk ambil pengajaran.

Contohnya status di atas, remaja terlibat begitu bangga bercerita dia baru sahaja diraba boyfriend dan bercadang untuk mengulanginya kerana rasa seronok. Tak padan dengan usia muda dan bertudung pula tu!
Akibatnya, ramailah lelaki yang ambil kesempatan menjual minyak di akaun Facebook remaja tersebut.

Dalam bahasa lain, lelaki jenis hidung belang dapat berasakan di tahap mana akhlak remaja perempuan ini jadi masing-masing pun mencuba nasib kot-kot boleh tumpang sekaki dapat barang free.

Nak salahkan lelaki sepenuhnya pun tak boleh juga kalau dah yang perempuan awal-awal lagi dah bagi ‘hint tahap moral dirinya kan? JAKARTA - Kehebatan seorang ustaz yang tidak dikenali dan dipercayai mempunyai kuasa sakti untuk menggandakan wang di Jawa Timur, mula tersebar di laman web perkongsian video, YouTube beberapa hari lalu.

Rakaman itu kini mula heboh diperkatakan dan lawan web, Merdeka.com, melaporkan bahawa wang dalam nilai seratus ribu dan lima puluh ribu rupiah dilihat membukit dihadapan ustaz itu sambil tangannya terus menerus mengeluarkan wang daripada belakang pinggangnya.

Wang yang dilihat dalam rakaman itu dipercayai dihasilkan oleh ustaz tersebut melalui cara yang luar biasa dengan menggunakan kuasa saktinya.

Dalam laman perkongsian video itu, lelaki tersebut yang memakai jubah putih dan berserban hitam duduk di atas sebuah kerusi.

Untuk mendapatkan wang, dia hanya perlu meletakkan tangannya ke belakang badan dan dengan sekelip mata sejumlah wang akan berada di tangannya dan kemudian dicampakkan ke lantai bersama sejumlah wang lain.

Rakaman video itu bertajuk, 'HEBOH!!! Ki Kanjeng Kyai dari Probolinggo Bisa Menggandakan Uang Asli'.


YB Encik Abuseman Jahwie ADUN N38 Jemoreng
Merangkap Setiausaha Politik Ketua Menteri Sarawak

 KEPUTUSAN UJIAN TILAWAH AL-QURAN  PERINGKAT BAHAGIAN SARIKEI 2014(QARI)
TEMPAT KE3-AWG SHAHFERI BIN AWG SEH

TEMPAT KE 2-ENCIK AHMAD   MUKLIS BIN YAHYA

JOHAN ENCIK MOHD FAIZUL BIN MOHAMAD AZIZ

 KEPUTUSAN PESERTA QARIAH
PUAN TAIBAH BINTI HAJI HAMDIN
TEMPAT KE3


PUAN SIOT BINTI TOL
TEMPAT -2


CIK SITI MAISARA  BINTI HAJI YAHYA
JOHAN QARIAH

NAIB JOHAN NASYID TRADISI  QARHUNNADA

JOHAN KATEGORI NASYID  TRADISI ARRAYYAN

NAIB JOHAN KATEGORI MODEN AL MUSTOFFA

JOHAN NASYID  KATEGORI MODEN SAURUL IZDHAN
| Copyright © 2013 MERADONG TODAY