'/>
Oleh:Tun Izhalmi
KUALA LUMPUR, 5 Ogos - Bekas Ketua Pemuda Parti Keadilan Rakyat (PKR) Kedah, Zamil Ibrahim mendakwa Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak mahu siasatan berkenaan kes gambar panas Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali diteruskan walaupun mendapat desakan dari Presiden parti, Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail dan pemimpin-pemimpin kanan parti itu.

Beliau turut mendakwa PKR bercadang melakukan siasatan dalaman berhubung dengan tersiarnya gambar panas namun ditolak oleh Anwar.

Zamil juga mendakwa telah berlaku pertelingkahan dalaman diantara dua kem iaitu kem yang menyokong agar diadakan siasatan dengan seberapa segera dengan kem yang menolak siasatan yang bakal dilakukan.

"Saya difahamkan siasatan itu tidak mendapat restu daripada Anwar sendiri.

"Beliau tidak mahu siasatan dijalankan walaupun didesak oleh Presiden parti dan beberapa pemimpin kanan parti," katanya.

Bekas Ketua Pemuda PKR Kedah itu turut mendakwa kamera litar tertutup yang merakamkan gambar panas Timbalan Presiden PKR telah dipasang oleh pihak tertentu dalam kerajaan negeri Selangor sendiri.

Sumber: http://klpos.com/politik/9822-anwar-mahu-siasatan-kes-gambar-seks-azmin-ditutup-zamil?
posted from Bloggeroid
Pengerusi Badan Perhubungan Negeri Pulau Pinang, Datuk Zainal Abidin Osman meminta agar Lim Guan Eng berhenti menipu rakyat berkenaan isu rumah kos rendah dan sederhana kerana rakyat sudah semakin bijak menilai dan putar belit Ketua Menteri Pulau Pinang itu sudah semakin diketahui umum.

Menurut Zainal, fakta angka yang sering Guan Eng umumkan berkenaan pembinaan rumah kos rendah dan sederhana selama ini adalah tidak benar atau dalam kata lain adalah penipuan semata. Ianya tidak benar kerana sehingga kini tiada bukti Kerajaan Negeri telah membina rumah kos rendah dan sederhana untuk rakyat.

“Telah empat tahun DAP mengambil alih pucuk pimpinan negeri ini namun sehingga kini mereka gagal membuktikan bahawa mereka telah membina rumah kos rendah dan sederhana untuk rakyat. Setiap kali isu ini dibangkitkan mereka hanya berdolak dalih dan terus menipu untuk mengelirukan rakyat.

Baca lanjut: http://peraktoday.com/wp/?p=79409&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

posted from Bloggeroid

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY