'/>

Bintangor:Seorang remaja Andrian Tan berumur 13 tahun dipercayai telah menjadi mangsa serangan buaya ketika mangsa duduk di tepi gigi air (santai) Sungai Kampung Kawi, Bintangor. Menurut saksi iaitu rakan mangsa, mangsa secara tiba-tiba terjatuh seperti ditarik oleh sesuatu ke dalam air. Pada jam 7.10 ptg. Mangsa telah dijumpai 500m dari lokasi dimana kejadiaan berlaku serangan.


Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) yang bermesyuarat hari ini menetapkan 20 Jun sebagai hari penamaan calon dan 4 Julai sebagai tarikh untuk respectivly pengundian bagi Dewan Undangan Negeri Sarawak (DUN) Pujut Pilihanraya Kecil.

Permulaan Monsun Barat Daya (Musim kering) di Malaysia  telah bermula pada pertengahan bulan mei 2017 dan dijangka berterusan sehingga September 2017 .Secara amnya Negeri Sarawak akan mengalami keadaan pengurangan hujan.

Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri Sarawak sekarang telah menyediakan aset-aset untuk menghadapi kemungkinan berlakunya kemarau yang selalu berlaku dikawasan -kawasan seperti  Betong,Mukah, dan Miri dengan menyediakan sebanyak 5 buah helikopter ,154 buah lori ,358 buah kenderaan pacuan empat roda ,226 buah bot dan 50 buah ambulans dari pelbagai jabatan dan agensi.

Ucapan penggulungan
YB Datuk Amar Douglas Uggah Embas
Timbalan Ketua Menteri,Menteri Permodenan Pertanian,Tanah Adat dan Pembangunan Wilayah.

"Kami mahu seseorang yang diberi mandat politik untuk menangani pendidikan di Sarawak dan untuk berurusan dengan Putrajaya (kerajaan persekutuan). Dengan orang yang bertanggungjawab bagi pendidikan, kami ingin memberikan kemudahan yang terbaik untuk pendidikan di Sarawak, terutama untuk sekolah-sekolah luar bandar kita yang sering dalam bentuk yang sangat buruk.

"Kami mahu menjadi hari berkata kepada Putrajaya: 'Kami membina sekolah-sekolah kita yang pertama dan bil kepada anda kemudian. Kita tidak boleh menunggu untuk Putrajaya untuk membina sekolah-sekolah luar bandar kerana kadang-kadang mereka tidak mempunyai dana yang mencukupi, "- CM

KUCHING: Pegawai polis berpangkat Inspektor, yang disyaki membunuh isterinya di Kampung Kakai, Serian, petang tadi diberkas berhampiran Pasaraya Emart Matang, di sini, jam 9.35 malam ini.

Pesuruhjaya Polis Sarawak, Datuk Mazlan Mansur, ketika dihubungi mengesahkan penahanan itu dan memaklumkan tiada sebarang insiden tidak diingini berlaku.

Sumber:BH

Lanjutan :http://meradongtoday.blogspot.my/2017/05/kejadian-tembak-di-serian.html?m=1

Keputusan Penuh Final Liga Bola Sepak Rakyat 2016/2017

Serian FA (1)vs Gua Musang FA (2)

Agreget Serian FA (2) vs Gua Musang FA (2)

☆ Gua Musang FA Juara dengan kelebihan gol tempat lawan.

Syabas & Tahniah Gua Musang FA dari Kelantan selaku juara Liga Bolasepak Rakyat tahun 2016/2017


| Copyright © 2013 MERADONG TODAY