'/>

SERIAN: Polis Sarawak memburu seorang pegawainya berpangkat Inspektor dan juga Ketua Balai di sebuah daerah di negeri ini bagi membantu siasatan satu kes bunuh petang tadi.

Ia susulan satu kes wanita ditemui mati, dipercayai ditembak suaminya menggunakan pistol di sebuah rumah di Kampung Kakai, di sini petang tadi.

Kejadian dikatakan berlaku sekitar jam 3.15 petang, dengan mangsa ditemui mati oleh jirannya setelah mendengar bunyi satu das tembakan.

“Jiran berkenaan kemudian dimaklumkan oleh ibu mangsa bahawa tembakan itu dilepaskan oleh menantunya, yang juga seorang pegawai polis.

“Kerana takut, ibu mangsa kemudian meminta jirannya memeriksa keadaan di dalam bilik berkenaan sebelum menemui mangsa dalam keadaan tidak sedarkan diri, ” kata sumber polis
Baca lanjut disini:Sarawakvoice

Kita rakyat Sarawak selama ini mendabik dada bahawa "Kitalah Juara 1Malaysia". Tetapi kebanggaan itu seakan lenyap dek kerana perbuatan rakyat Sarawak seperti Beginda Minda. Sanggupkah kita kehilangan kebanggan ini semata-mata salah faham yang diwujudkan oleh Beginda Minda. 

Bak kata peribahasa 

Kerana Nila setitik, rosak susu sebelanga

Bukannya beliau tidak mengerti perbezaan agama dan kaum. Cuma bila hati sudah penuh dengan agenda kejahatan, mereka sanggup melihat kehancuran perpaduan diantara rakyat berbilang kaum dan agama khasnya di negeri Sarawak.

Baca lanjut disini:http://codeksarawakian.blogspot.my/2017/05/beginda-minda-sahkan-pembangkang-adalah.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&m=1

Yg lain pegang plakad tapi Mahathir tidak. Tak setuju la tu.

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY