'/>
cabut nyawa
Gombak: Angkara tertekan kerana berhutang dengan along sebanyak RM300,000, seorang lelaki nekad membunuh diri dalam kejadian di hadapan rumahnya di Taman Pinggiran Batu Caves, di sini, semalam.
Mangsa Lim Wei Keong, 39, ditemui mati oleh ahli keluarganya jam 6 pagi di dalam kereta PROTON Saga miliknya selepas bapanya yang ingin keluar terkejut mendapati anaknya itu tidak bergerak.
Ibu mangsa hanya mahu dikenali sebagai Lim, 60-an berkata, sebelum kejadian, anaknya pulang ke rumah seperti biasa jam 11 malam dan tidak menunjukkan sebarang perubahan.
Menurutnya, anaknya itu sempat meminta dia menyediakan secawan kopi sebelum masuk tidur menyebabkan dia tidak mengesyaki apa-apa.
“Bagaimanapun pagi ini (semalam) ketika suami saya ingin keluar untuk menjual sayur, dia mendapati kereta anak saya menghalang lorinya.
“Sebaik diperiksa, suami mendapati anak saya dalam kereta itu dengan keadaan tidak sedarkan diri ,” katanya.
Lim berkata, mereka turut menemui paip yang disumbat di dalam ekzos kereta dengan enjin masih dihidupkan.
“Kami kemudian menghubungi ambulans dan polis. Saya percaya anak saya membunuh diri kerana tertekan selepas berhutang dengan along sebanyak RM300,000.
“Dua hari lalu anak saya turut dibelasah along terbabit di kawasan perumahan kami selepas gagal membayar wang itu. Kami sendiri baru mengetahui anak berhutang selepas kejadian tempoh hari,” katanya.
Menurutnya, mereka percaya anaknya berhutang dengan along kerana ketagih berjudi kerana perniagaan menjual telefon bimbit milik anaknya itu tidak mengalami masalah kewangan.
“Kami juga tidak menemui sebarang nota bunuh diri ditinggalkannya dan masih terkejut dengan kejadian ini.
“Anak saya sudah berkahwin dan mempunyai seorang anak lelaki berusia tujuh tahun, malah cucunya itu masih belum mengetahui bapanya sudah tiada,” katanya.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Gombak Asisten Komisioner Abdul Rahim Abdullah mengesahkan kejadian itu dan polis mengklasifikasikan sebagai kematian mengejut (SDR).
Rakyat News

KUALA LUMPUR 18 Feb - Perbicaraan kes cerai anak sulung Datuk Seri Anwar Ibrahim, Nurul Izzah hari ini bersambung di Mahkamah Rendah Syariah di sini hari ini.

Peguam Nurul Izzah berkata, setakat ini kedua-dua pihak masih berbincang dan menyelesaikan kes tuntutan fasakh ini.

Sebutan semula kes tuntutan fasakh Nurul Izzah, 34, ke atas suaminya Raja Ahmad Shahrir, 35, di hadapan Hakim Syarie, Ab Malek Awang selepas sebutan kali pertama pada 22 Januari lalu.

Nurul Izzah yang juga Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR)  membuat tuntutan fasakh bagi membatalkan perkahwinannya pada akhir Disember tahun lalu.

Notis tuntutan tersebut diterima suaminya, Raja Ahmad Shahrir Iskandar, 35, pada 16 Januari lepas.

Nurul Izzah, 33, Raja Ahmad Shahrir Iskandar Raja Salim, 35, telah berkahwin pada 9 Mei 2003.

Pasangan ini telah dikurniakan dua cahaya mata.sumberAdakah ini mentaliti orang seorang berstatus YB? Dr Syed Azman Syed Ahmad Nawawi, ADUN PAS Batu Buruk dikatakan telah mengeluarkan 'berita palsu' daripada laman twitternya:
'Air asia AK5110 fr (from) Kota Kinabalu to Kuala Lumpur crashed a minutes ago in KLIA International Airport near Putrajaya locality. Ya Rabb'.
Menurut sumber, YB tersebut belum lagi meminta maaf walaupun tahu berita itu palsu dan mendapat kecaman ramai pihak. Apa maksud YB tersebut? Takkan disebabkan gila mahu ke Putrajaya punya pasal, sampai sanggup sebar berita palsu? Ish3..
| Copyright © 2013 MERADONG TODAY