'/>
Respect admin kegigihan bos tok...
posted from Bloggeroid

- Bekas Naib Pengerusi DAP, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim bertegas dengan pendiriannya tidak akan sesekali tunduk kepada amaran Pengerusi DAP, Karpal Singh yang mengarahkannya menutup mulut.


Malah, beliau berikrar akan terus membuat pendedahan demi memastikan keamanan negara tidak tergugat oleh pihak-pihak tidak bertanggungjawab demi ketaksuban memiliki kuasa.

Tunku Abdul Aziz turut mencabar Karpal untuk cuba 'sedaya upaya' mengheretnya ke mahkamah andainya pendedahan-pendedahan itu sebenarnya menyusahkan golongan berkepentingan dalam DAP.

"Saya sedikit pun tidak gentar dengan ugutan serta amaran Karpal. DAP sudah sinonim dengan sikap mengugut sesiapa yang tidak sealiran dengan parti itu dengan saman-menyaman. Saya juga sudah lali. Buatlah sesuka hati kamu, Karpal.

"Walau bagaimanapun, saya tidak mempunyai rancangan seperti Karpal untuk menyamannya atau DAP kerana saya bercakap benar. Semua itu tidak demokrasi dan membuang masa," katanya dalam sidang akhbar berhubung perkara itu di sini hari ini.
Yang turut hadir, bekas Ketua Cawangan Taman Sri Sungai Pelek, Tan Tuan Tat; Presiden Kelab Muda Wartawan Malaysia, Dzulkarnain Taib dan Penasihat Perhubungan Antarabangsa Persatuan Pengguna Islam Malaysia, Adam Mikail.
Karpal telah memberikan amaran kedua kepada Tunku Abdul Aziz semalam supaya menghentikan perbuatan mendedahkan kepincangan parti berkenaan tidak kurang dalam tempoh 48 jam.

Dalam pada itu, Tunku Abdul Aziz turut menggesa Penasihat Seumur Hidup DAP, Dr. Chen Man Hin supaya segera tampil membuat penjelasan berhubung kenyataan kebangkitan Malaysia Spring kepada umum.


"Menurut Karpal, Malaysia Spring itu sebenarnya 'musim bunga', apakah Karpal atau DAP menganggap kita rakyat Malaysia tidak berakal? Sejak bila kita ada musim bunga di negara ini?

"Janganlah cuba manipulasi situasi sebenar, maksud itu sebenarnya gelombang revolusi demonstrasi ganas Arab Spring seperti di Libya, Yemen dan Mesir. Jangan cuba porak-perandakan keamanan negara ini," dakwanya.
Man Hin pernah menyatakan sokongan kepada Bersih 3.0, selain membayangkan demonstrasi itu sebagai permulaan kepada Malaysia Spring pada 26 April tahun lalu

Tunku Abdul Aziz juga yakin Karpal cuba mengalihkan perhatian ahli DAP dan rakyat di negara ini terhadap masalah dalaman parti itu yang berlarutan sejak pemilihan pemilihan Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC) pada Disember tahun lalu.
Sementara itu, beliau turut memberikan peringatan kepada seluruh rakyat Malaysia agar berfikir dengan rasional sebelum bertindak menghadiri sebarang demonstrasi yang dianjurkan pembangkang.


"Jangan biar diri dipergunakan. Mereka hendak kuasa untuk memerintah negara dengan cara tidak sah. Rakyat Malaysia dipergunakan untuk turun ke jalanan bagi terus menjahanamkan keharmonian.


"Jangan seperti lembu dicucuk hidung, percaya kepada semua pembohongan demi kepentingan golongan 'sadis' ini," tegasnya.

- http://sejarahmelayu.blogspot.com/2013/05/karpal-jangan-cuba-tipu-rakyat-cakap.html?m=1

posted from Bloggeroid

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY