'/>


Isu Hudud menjadi perkara mainan sesetengah parti politik sekarang ini..Apa yang admin meradong today  katakan apabila orang bukan agama Islam cuba SPIN  perkara ini...klik disini dan sini
Bagi admin sendiri memang tidak setuju 100% hukum hudud ini di politikkan...
Parti yang meradong today katakan adalah MCA...

Terkini apabila ABIM memohon pengerusi MCA memhon maaf kepada rakyat Malaysia..Menurut Abim -

“Hudud should not be politicised and no political party should use this sensitive issue to garner votes.”

Chua seharusnya membezakan politik dan hukum agama?jangan cuba mengabungkan kedua-dua perkara ini...
Meradong today berharap supaya chua tidak mempermainkan sentimen ini..cukuplah Pas seorang jer...Hormatilah agama Islam sebagai agama rasmi Malaysia!DAP ke arah untuk memusnahkan asas yang berbilang bangsa di Malaysia supaya ia boleh menjadikan negara lain Singapura, 

Senator Ezam Mohd Nor berkata. Beliau berkata serangan parti pembangkang majoriti Cina terhadap Barisan Nasional (BN) tidak mempunyai apa-apa kaitan dengan pengerusi parti pemerintah, Datuk Seri Najib Tun Razak atau Umno tetapi satu percubaan untuk memusnahkan prinsip-prinsip asas negara. 

Malaysia telah  "hilang 1 pulau" kerana "Malaysian Malaysia" bekas PAP pemimpin Lee Kuan Yew. Ezam memberi amaran kepada pelajar-pelajar di Seminar Najib hari ini Razak nasib yang sama dinanti-nantikan seluruh negara jika mereka berdiri leka.. 

DAP itu pada asalnya merupakan cawangan PAP sehingga 1965 apabila Singapura berpisah dengan persekutuan selepas pertikaian hangat mengenai isu-isu perkauman dengan Umno. "serangan dengan serangan antarabangsa dan pengkhianat daripada masyarakat Melayu, jika kita tidak bersatu ... kita bukan sahaja akan kehilangan negeri pada masa ini, 

"katanya di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIA) di sini. Ketua Pemuda PKR bekas, yang meninggalkan parti untuk menyertai semula Umno pada tahun 2008, menyelar PKR de facto pemimpin Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai "pemimpin yang kecewa" yang bersedia untuk bekerjasama dengan DAP hanya kerana dia gila kuasa. 

"Jangan jadi terpikat perubahan yang anda merosakkan asas-asas negara ini," katanya. Pada hujung minggu yang lepas Perhimpunan Agung, Umno mengenal pasti DAP sebagai "ancaman" kepada agenda Melayu, mendakwa kedua adalah bertanggungjawab bagi hakisan hak-hak Melayu khas. 

Serangan terhadap pihak pembangkang telah menjadi tumpuan utama Umno tahun ini memenuhi sebagai perwakilan yang dituduh pemimpin-pemimpin DAP meminggirkan orang Melayu di negeri-negeri pembangkang yang dipimpin dan mencabar kesucian agama Islam sebagai agama rasmi negara. 

Walaupun ada yang dibuang kerja diperbaharui serangan terhadap DAP sebagai semata-mata "menghentam Pakatan Rakyat", beberapa pemimpin Umno menegaskan bahawa parti itu menimbulkan bahaya kepada orang-orang Melayu dan masa depan dengan DAP berkuasa akan bermakna bencana kepada masyarakat.
sumber:hurairahady
| Copyright © 2013 MERADONG TODAY