'/>
Menyedari hakikat bahawa Papa dia akan ke penjara tak lama lagi, maka satu Konvensyen Pakatan Pembangkang akan diadakan bulan depan.

Selain untuk persiapan menghadapi Pilihan Raya Umum, Konvensyen ini juga akan menjadi platform kepada mereka untuk merangka strategi.

Tapi bukan strategi untuk membantu rakyat. Sebaliknya, strategi untuk menipu rakyat. Sebab selama ni pun, diorang hanya menggunakan konvensyen ni untuk menipu.

Tak pernah sekali pun dalam 3 kali ianya diadakan, Pakatan Pembangkang menggunakan platform konvensyen seumpama ini untuk mencari jalan bagi menyelesaikan masalah.

Mereka hanya gunakan platform ini hanya untuk menipu sahaja. Yang mula - mula dulu, tipu rakyat pasal isu APCO. 

Yang kedua, keluar Buku JingGay yang agendanya pun sarat dengan penipuan belaka. Bukannya nak membantu rakyat sangat pun.

Bagaimana pun, kata Nurul Izzah, Konvensyen kali ini tidak akan membariskan Kabinet Bayangan sekiranya mereka dapat merampas Putrajaya kelak.
“Kami komited kepada Kabinet yang kecil jika diberi mandat kelak. Fokus kekal ke atas rancangan dan dasar-dasar yang dapat menangani soal kemerosotan institusi kita.
“Pilihan PR berkenaan PM jelas tetapi buat masa sekarang fokus kekal ke atas soal menang kerusi-kerusi persekutuan, membolehkan kami memperoleh majoriti selesa,” katanya lagi.
Agak - agaknya, siapa yang akan dipilih menjadi Perdana Menteri sekiranya Si Ketua Penipu tu dipenjarakan sebelum Pilihan Raya diadakan?

Adakah diorang pun akan mengeluarkan arahan kepada pihak Mahkamah agar mengugurkan hukuman ke atas Ketua Penipu tu seperti mana yang mereka dakwa selama ini?

Bukan ke diorang jugak yang kata bahawa pihak Kerajaan sering menggunakan kuasa untuk mengawal sistem Kehakiman Negara? Jadi adakah diorang pun akan buat benda yang sama?

Nak putuskan bab pemilihan Kabinet Bayangan pun diorang tak mampu, inikan pulak diorang nak bantu rakyat. Setakat cakap je boleh la.

Sudah - sudah la nak menipu rakyat. Bukannya rakyat ni tak nampak apa yang korang buat. Suruh bantu rakyat, korang buat tak peduli. Banyak alasan pulak tu. Macam sial!!!
-semut hitam.

posted from Bloggeroid


Isu yang perlu kita ingat tentang si Anwar...sila lihat video dibawah.....


Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Aziz Nik Mat dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi, ICU Hospital Pakar Perdana, Kota Bharu, pagi tadi akibat diserang sakit jantung.
Menurut Timbalan Menteri Besar Kelantan, Ahmad Yaakob, Datuk Nik Aziz dikejarkan dengan ambulans ke hospital jam 6.30 pagi.

Antara yang melawat Datuk Nik Aziz petang tadi, Raja Perempuan Kelantan, Tengku Anis Tengku Abdul Hamid .
Turut menziarahi, Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Mustapa Mohamed yang juga Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan.-bernama

posted from Bloggeroid

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY