'/>

TANJUNG MANIS:  Enam Cawangan Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) dari Zon 6 berikrar memberi sokongan padu kepada pucuk pimpinan Ketua Menteri merangkap Presiden PBB Datuk Patinggi Abang Johari Tun Openg.

Ikrar itu dilafazkan oleh lebih 1,500 ahli dan pemimpin PBB semasa Mesyuarat Perwakilan Cawangan Tri Tahunan Parti PBB Zon 6 di Dewan IKS di sini, hari ini.

Enam cawangan itu ialah N.41 Kuala Rajang, N.42 Semop, N.43 Daro, N.44 Jemoreng, N.45 Repok dan N.46 Meradong.

Yang turut hadir Ahli Parlimen P.207 Igan, Datuk Wahab Dolah merangkap Ketua Cawangan N.44 Jemoreng dan ketua cawangan masing-masing, Datu Len Talif Salleh (Kuala Rajang),Safiee Ahmad (Daro), Mathias (Repok) dan Datuk Hasmi Hasnan (Meradong) dan Suib Basnu yang mewakili Ketua Cawangan PBB N.42 Semop.

Sumber:Jiwa Bakti

Tanjung Manis:Saudara Mohd Tazullah Khan menang pemilihan Ketua Pemuda PBB N41 Kuala Rejang.

KUCHING: “Saya tidak takut untuk hilang jawatan! Kalau nak replace… replacelah… saya tidak takut,” tegas Ketua Menteri, Datuk Patinggi Abang Johari Tun Openg hari ini berkait isu perjuangannya mengenai hak Sarawak Malaysia.

Tegasnya, perjuangannya jelas kerana Sarawak sebelum ini dalam Malaysia, hari ini dalam Malaysia dan esok selama-lamanya dalam Malaysia.

“Ada orang itu hendak bawa saya berdebat, tapi pakai apa hendak berdebat dengan dia. Macam budak-budak. Paloi!

“Sebaliknya kita (Sarawak) ada maruah dan cara untuk berunding dengan persekutuan Malaysia,” katanya dalam ucapan sempena merasmikan Mesyuarat Perwakilan PBB Zon 1 Kuching di sini, sebentar tadi.

Beliau mengulangi pendiriannya tiada keperluan untuk berdebat dengan Tan Sri Pandikar Amin Mulia, berhubung hak dan kedudukan Sarawak dalam Perjanjian Malaysia 1963 (MA63).

“Hak kita dalam perlembagaan Malaysia,” jelasnya lagi. – Sarawakvoice

Oleh
Asmah Adenan
December 2,

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY