'/>

Kesemua 82 calon dalam pilihan raya negeri Sarawak telah diumumkan oleh Ketua Menteri Tan Sri Adenan Satem.

Saya yakin bahawa mereka yang terpilih adalah calon terbaik dan bersedia untuk memikul tanggungjawab dan aspirasi rakyat sekiranya dipilih.

Saya difahamkan bahawa segala perselisihan faham dan kekecewaan berhubung dengan senarai calon telah pun diselesaikan dan dijelaskan dengan baik oleh kepimpinan negeri kepada komponen-komponen parti dan individu-individu dalam parti.

Kerjasama dan kesepakatan amat penting dalam menghadapi pilihan raya dan saya berharap setiap ahli Barisan Nasional di Sarawak akan memberi komitmen, sumbangan masa dan tenaga serta kerjasama tertinggi kepada pucuk pimpinan dan jentera parti sewaktu kempen nanti.

Bersatulah sebagai sepasukan - Team Adenan, Team Barisan Nasional.

Insya-Allah.

Peluang baik rakyat kawasan DUN Meradong untuk bangkit semula daripada kesengsaraan di bawah DAP kembali menyokong dan mengundi calon BN Kuong Hiing Ding dari SUPP.

Bayangkanlah kebajikan rakyat di Meradong 5 tahun lagi tanpa 'apai indai' sekiranya DAP dibiarkan berbohong dan tidak ditolak dan terus abaikan pengundi seperti 5 tahun lepas.

So bertindaklah mengikut keperluan, menilai dgn mata hati dan minda bukan ditipu dan dikelirukan menurut emosi merugikan kelak.

BN-SUPP Candidates for Sarawak State Election 2016.

Though SUPP had been multiracial party since 1959 and severe and contributed to the communities especially the Chinese community in Sarawak over 5 decades.

Please give us a chance under my new leadership.  We need your support so that we can be strong and backto the original SUPP of 50's,60's & 70's.

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY