'/>

Sudah pasti ramai rakyat Malaysia untuk menikmati 80 siaran TV secara percuma dan 45 antara daripada siaran TV adalah berdefinisi tinggi (HD – High Defination) sepertimana yang telah dijanjikan oleh Radio Televisyen Malaysia (RTM) dan MYTV Broadcasting Sdn Bhd sebelum ini.

[BACA : 80 SIARAN TV PERCUMA DARI MYTV & RTM]

Ramai yang tertanya-tanya bilakah tarikh Siaran TV Percuma MYTV & RTM ini beroperasi dan berapakah harga Decorder MYTV & RTM ini.

Okay, tarikh Siaran TV Percuma MYTV & RTM ini akan mula beroperasi secara penuh bermula bulan Jun 2015 dan harga Dekoder MYTV Broadcasting & RTM ini hanya berharga RM200 sahaja.

Manakala dekoder MYTV akan diberi secara percuma untuk rakyat miskin yang menerima BR1M sebelum ini. Tak tahulah, semua yang dapat BR1M akan menerima dekoder MYTV RTM ini secara percuma atau indivdu-individu tertentu sahaja.

Apa yang pasti, siaran TV percuma daripada kerjasama antara RTM dan MYTV Broadcasting ini bakal menemui anda pada pertengahan tahun hadapan dan anda bolehlah terminate (potong) akaun Astro yang semakin hari semakin mahal. Opsss… Bukan kami yang kata, pelanggan Astro sendiri yang kata termasuk anda… – SUMBER

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY