'/>

BELAGA - Seorang lelaki yang dikhuatiri lemas semasa memancing telah dijumpai Pasukan Bomba dan Sukarela (PBS) Belaga, dan penduduk kampung pada jam 10.24 pagi tadi.

Mangsa dikenali Sudan anak Yan, 28 tahun telah ditemui kira-kira 15 meter daripada lokasi mangsa dikatakan lemas.
Foto by Friend of klxpress Sarawak


Insiden: Kemalangan jalan raya di Jalan Bukit Sebangkoi, Sarikei

Status Kejadian: Kemalangan melibatkan sebuah lori treler dan sebuah Perodua Myvi (3 orang mangsa lori treler dan 4 orang mangsa Myvi). Mangsa lori treler semua selamat dan 4 orang mangsa didalam Myvi tiga daripadanya telah berjaya dikeluarkan oleh orang awam dan seorang mangsa masih lagi tersepit dibahagian pemandu.

Anggota Bomba menggunakan peralatan hydrolic tool untuk mengeluarkan mangsa. Setelah mangsa berjaya dikeluarkan, mangsa diserahkan kepada pihak ambulans hospital dan mangsa telah disahkan meninggal dunia oleh pihak ambulans hospital. Maklumat tambahan dikhabarkan hujan di lokasi kejadian

Perodua Myvi (2 orang lelaki dewasa dan 2 orang perempuan dewasa. Pemandu/lelaki telah meninggal dunia di tempat kejadian). Lori Treler (seorang lelaki dewasa, seorang perempuan dewasa dan seorang kanak-kanak semua selamat)

sumber dan foto by Pusat Gerakan Operasi Bomba Sarawak

Bomba Berjaya Patahkan Cubaan Bunuh Diri Di Bandar Baru Samariang

KUCHING - Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Negeri Sarawak berjaya mematahkan cubaan membunuh diri di Bandar Baru Samariang di sini tengah hari tadi.

Foto Ihsan JBPM Negeri Sarawak

Ahad,25.12.2016:

Kemalangan kendiri yang berlaku di Jalan Pasai Siong, Sibu melibatkan sebuah motosikal sekitar jam 1.45 petang. Mangsa mengalami luka terkoyak di bahagian kepala akibat terjatuh dari motosikal. Mangsa dibawa ke Hospital untuk rawatan selanjutnya.

Photo By JPAM Sibu

Sarawak kekal sebagai negeri Pengeksport utama negara. Sektor pembuatan membabitkan produk perkayuan ,minyak sawit ,elektrikal dan elektronik dikenalpasti antara penyumbang terbesar ke arah prestasi memberangsangkan eksport negeri.Keyakinan itu bersandarkan kepada peningkatan pemintaan terhadap produk berkenan dari negara pengimport terutamanya Jepun,Korea,China,Taiwan dan India.

Pihak Dap Meradong membuka kaunter BR1M...Turut hadir Ahli Parlimen Dap Sarikei YB Wong Ling Biu.

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY