'/>

Beginilah keadaan di wharf express Song..memang sesak dan penuh dengan buah-buahan setiap Kali musim buah..
Buahan tersebut di bawa dan di jual di bandar Sibu dan bandar2 lain di seluruh Sarawak

Photo & credit to FB page: Song,sarawak

Menziarahi Allahyarham Tan Sri SM Salim. Negara kehilangan tokoh seni & penyiaran yg tersohor. Semoga roh Allahyarham dicucuri rahmat Allah SWT. Salam takziah pada seluruh ahli keluarga. Al Fatihah.
Foto by FB Zahid Hamidi

Bintang legenda, Tan Sri SM Salim, 88, meninggal dunia di rumah anaknya di Ukay Perdana, di Hulu Klang, pada jam 5.44 petang tadi akibat sakit tua. Anak sulungnya, Siti Noraishah, 60, mengesahkan bapanya menghembuskan nafas terakhir di sisi anak-anak dan cucu.


Dalam DAP - Pengerusi hanya boneka saja. Yg berkuasa adalah setiausaha agung.

Dalam PKR - Presiden hanya boneka saja. Yg berkuasa adalah ketua umum.

Dalam PPBM (Parti Pokok Bunga Malaysia) - Presiden pun boneka juga. Yang berkuasa adalah pengerusi.

Eloklah tu mereka berangkai sekarang. Semuanya sdg berjuang utk anak masing2.

Majlis Rumah Terbuka Malaysia Krismas 2016 .Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi menyeru seluruh rakyat supaya menolak sebarang cubaan untuk menggugat keharmonian negara.

Timbalan Perdana Menteri memberitahu, mereka mesti mempertahankan semangat toleransi antara masyarakat pelbagai kaum dan agama daripada serangan oleh anasir dari dalam dan luar.

Menurut beliau, perkara itu amat penting kerana toleransi beragama merupakan tonggak keharmonian yang menjadikan rakyat saling menghormati dan memahami antara satu sama lain.

“Keamanan bukan mudah untuk dicipta dan keharmonian bukan sesuatu yang mudah untuk dipertahankan kalau kita tidak dapat merasai dan memahami setiap kaum di Malaysia,” katanya ketika berucap menyampaikan perutusan pada Majlis Rumah Terbuka Malaysia Krismas 2016

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY