'/>
Perang yang sedang berlaku di Syria adalah bukti permusuhan terbuka pengikut Syiah tehadap umat Islam.

Pengikut Syiah terang-terangan membenci sahabat-sahabat Rasulullah Shallallahu 'alaihi wasallam yaitu Abu Bakar Ash-Shiddiq, Umar bin Khoththob dan Utsman bin 'Affan Radhiallahu'anhum juga tidak pernah mereka sembunyikan.

Sungguh sangat biadab ternyata pengikut Syiah ini didapati menulis nama-nama sahabat nabi ini di tapak kakinya, sebagai simbol kebencian dan penghinaan mereka (Syiah laknatulloh)

Bersama coretan nama-nama insan yang sudah dijanjikan syurga oleh Allah Taala ini, Nabi Muhammad Shallallahu 'alaihi wasallam sendiri sangat mencintai ketiga sahabatnya tersebut.

Betapa sesatnya dan bahayanya ajaran syiah ini, merupakan bukti nyata syiah bukanlah sebahagian dari Islam.

Ayuh, mari kita bersatu..kuatkan iman..tingkatkan takwa..buka mata kita..kita bangunkan saudara2 kita yang belum mengerti tentang bahayanya Syiah...!!

Semoga Allah memberi petunjuk kepada mereka yang tertipu mengikuti faham syiah yang terang-terangan sudah terkeluar dari ajaran Islam. 

Dalam PAS juga dah ada pemimpin yang bercirikan dan bertindaktandukkan syiah! Awas dengan puak-puak ni!
Tiga anggota polis cedera sementara dua penjenayah mati dalam insiden berbalas tembakan di Pasir Putih, Kelantan, pagi ini,  kata Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar dalam Twitter beliau.
Dalam kejadian pada kira-kira jam 4 pagi itu, sepasukan anggota daripada Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Kelantan melakukan serbuan ke atas sebuah rumah tidak bernombor beralamat di Kampung Banggol Telipot.
Serbuan dilakukan dengan tujuan mengesan suspek kes bunuh dan tembak yang telah lama diburu polis.
Tan Sri Khalid Abu Bakar, KPN
TKHALID
Ketika serbuan dilakukan, seorang suspek yang berada dalam rumah terbabit telah bertindak melepaskan tembakan ke arah anggota polis.
Dalam usaha mempertahankan diri, pihak polis terpaksa membalas tembakan ke arah suspek berkenaan, menyebabkan dua suspek meninggal dunia di tempat kejadian.
Kedua-dua suspek berusia lingkungan 25 tahun.
Dua anggota polis yang cedera terkena tembakan di bahagian pergelangan tangan dan kaki kiri, sementara seorang lagi terkena serpihan peluru di bahagian perut sebelah kanan.
Seorang daripada mereka berpangkat inspektor, seorang Koperal dan Lans Koperal.
Keadaan mereka dilaporkan stabil.
Dua pucuk pistol dipercayai milik suspek turut dirampas.
Polis sedang menyiasat sebuah akaun Facebook disyaki milik kumpulan Jemaah Isis Malaysia (JIM) yang memuat naik sebuah poster program jihad nikah di Syria dan Iraq.

Satu sumber memberitahu, siasatan itu bermula dengan polis sedang mengenal pasti pemilik akaun Facebook tersebut yang menyeru golongan wanita menyertai jihad nikah.

Maksud jihad nikah ialah mencari wanita yang mahu berjihad dengan cara memberi khidmat seks kepada mana-mana lelaki yang sedang berperang demi memperjuangkan undang-undang Islam di Syria dan Iraq.

Konsep itu merupakan ideologi yang berkembang sekitar 2013 dan menyeru tampil melakukan jihad seks terhadap regim Bashar al Assad di Syria.
Utaranews

Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata draf undang-undang untuk menggantikan Akta Hasutan yang dikemukakan oleh Majlis Peguam bukannya draf kerajaan.
Menegaskan perkara itu hari ini, Muhyiddin menasihatkan rakyat agar tidak terkeliru atau terpengaruh dengan cadangan yang dikemukakan itu kerana ia bukan draf undang-undang yang dimuktamadkan oleh kerajaan.
“Draf undang-undang kerajaan hanya dibuat oleh Jabatan Peguam Negara berpandu pandangan kabinet selepas mengambil kira pandangan semua pihak.
“Buat masa ini belum ada sebarang keputusan muktamad daripada kerajaan sama ada untuk menghapuskan akta itu dan diganti dengan akta baharu atau meminda akta sedia ada,” katanya.
Muhyiddin yang juga Timbalan Presiden Umno berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan persidangan perwakilan Umno bahagian Batu.sumber
| Copyright © 2013 MERADONG TODAY