'/>

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Mukhriz Mahathir memberi keterangan di Mahkamah Tinggi di sini bahawa ayahnya Tun Dr Mahathir Mohamad bercadang untuk menjatuhkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sejak 2014.

Mukhriz menjawab soalan peguam Datuk Seri Tengku Sarifuddin Tengku Ahmad, Datuk Seri Jahaberdeen Mohamed Yunoos sama ada beliau bersetuju dengan cadangannya bahawa bekas Perdana Menteri telah cuba menjatuhkan Najib dari tahun 2015.

Bekas menteri besar Kedah bersetuju dengan cadangan itu, tetapi menambah bahawa rancangan itu mungkin bermula pada tahun 2014.

Kepada soalan sama ada rancangan tersebut telah dimaklumkan kepada orang ramai dan diterbitkan dalam media arus perdana dan media sosial, beliau berkata, "Ya".

Beliau juga bersetuju bahawa Dr Mahathir dan bekas Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin bercadang untuk menjatuhkan Najib, tetapi menafikan bahawa mereka telah "berkomplot" untuk berbuat demikian.

Adun Ayer Hitam berkata demikian sambil memberi keterangan dalam saman fitnahnya terhadap setiausaha akhbar Najib Tengku Sarifuddin mengenai dua kenyataan media yang didakwa dibuat terhadapnya pada April tahun lepas.

Terdahulu semasa pemeriksaan utama oleh peguamnya, Mohammed Haniff Khatri Abdulla, Mukhriz mendakwa defendan (Tengku Sarifuddin) telah mencuba reputasi beliau.

Dalam tuntutan mahkamah, Mukhriz mendakwa beliau telah memberi notis menerusi kenyataan media pada 21 April yang meminta Tengku Sarifuddin menarik balik kenyataannya atau tindakan undang-undang risiko.

Plaintif mendakwa bahawa kenyataan itu menyatakan bahawa beliau terlibat secara langsung dengan Muhyiddin dan Dr Mahathir dalam usaha untuk menggulingkan Kerajaan.

Sambutan Ulang Tahun Keputeraan Rasmi Yang di-Pertuan Agong Sultan Muhammad V bagi tahun ini (2017) dipinda daripada 29 Julai kepada Sabtu, 9 Sept.

mtk tlg share rami rami bejemaah mtk tlg jasa bait ktk org Allah jk dpt balas jasa ktk org terima kasih.. sp2 da tetangga terjumpa terserempak cl 0146973852

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY