'/>

Sekumpulan 50 lelaki yang mendakwa rakan dan penyokong mendiang Teoh Beng Hock hari ini mendesak Anggota Exco Kerajaan Selangor, Ean Yong Hian Wah, supaya meletakkan jawatan kerana didakwa bertanggungjawab terhadap kematian bekas pembantu politiknya itu.

Kumpulan itu mengadakan demonstrasi sambil membawa poster di Dewan Serbaguna Seri Kembangan di sini pada 11.45 pagi semalam tetapi diarah bersurai oleh polis yang tiba tidak lama kemudian.

Seorang daripada mereka, Allan Liew Sin Kim, memberitahu pemberita bahawa Ean Yong telah berlaku kejam terhadap Teoh dan tidak memberikan pembelaan yang adil kepada bekas pembantunya itu.

“Perhimpunan ini bertujuan menuntut keadilan bagi keluarga Teoh yang telah kehilangan seorang anak yang baik serta pekerja yang sentiasa menurut perintah,” katanya.

Teoh, 30, ditemui mati di koridor tingkat lima Plaza Masalam di Shah Alam, Selangor, pada 16 Julai, 2009, selepas memberi kenyataan di pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Selangor yang terletak di tingkat 14 bangunan itu.

Suruhanjaya Diraja yang menyiasat kematian Teoh dalam laporannya yang dikeluarkan Khamis lepas menyatakan bahawa Teoh membunuh diri akibat tertekan semasa sesi soal siasat.
SUMBER:brojinggo
Pulau Pinang dikejutkan dengan tulisan-tulisan anti-Lim Guan Eng DAP di beberapa tempat di sekitar Pulau Pinang.


Apakah tulisan-tulisan itu sebagai tanda protes terhadap Lim Guan Eng?
Yang terbaru ialah kebanyakan tulisan-tulisan tersebut telah dipadamkan, berkemungkinan besar di atas arahan KM Pulau Pinang merangkap Setiausaha Agung DAP merangkap kroni Lim Kit Siang DAP.

Tetapi Lim Guan Eng mesti ingat, tulisan-tulisan itu boleh dipadamkan tetapi parut di dalam hati tidak akan hilang dan akan kekal buat selama-lamanya!
sumber:MiM
| Copyright © 2013 MERADONG TODAY