'/>

Mcm ney ko ya boleh jadi Ahli Parlimen Belia Wakil Swk..?
sebelum komen, baca Perlembagaan Negeri Swk dan chek dolok Press Statement YAB CM Baru..

CM Abg Jo kata "for the time being" atau dlm bahasa Melayu,   "utk sementara waktu" semua Ahli Mesyuarat Negeri atau juga di kenali sebagai Ahli "Kabinet" perlu Angkat Sumpah dolok mengikut peruntukan Perlembagaan.

P/s :Tengok siapa sik tekaber lepas tok...

Presiden PBB dan juga Ketua Menteri Datuk Amar Abang Haji Johari Tun Abang Haji Openg mempengerusikan Mesyuarat Tertinggi PBB di Ibu Pejabat PBB, Petra Jaya pada pagi ini.

Foto dan info :FB salfian nawawi

Seperti yang diramal, keputusan untuk menamakan calon Barisan Nasional (BN) bagi kawasan Dewan Undangan Negeri Tanjung Datu tidak akan dilakukan secara tergesa-gesa oleh Pemangku Presiden Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB), Datuk Amar Abang Johari Tun Openg.

Menurut Ketua Setiausaha Politiknya, yang juga Pengerusi Kelab Penyokong Barisan Nasional (BNBBC) Abdullah Saidol, keputusan muktamad siapa calon di kawasan tersebut hanya ditentukan setelah Abang Johari mendapat maklum balas pelbagai pihak, terutama sekali daripada peringkat akar umbi.

“Kemungkinan nama calon akan diumumkan beberapa hari sebelum pernamaan calon,” katanya lagi.

Hari Penamaan Calon telah ditetapkan oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) pada 4 Februari, manakala hari pembuangan undi pada 18 Februari.

“Selepas pengumuman oleh SPR, YAB Ketua Menteri telah memanggil saya untuk berbincang tentang persediaan awal Pilihan Raya Kecil (PRK) Tanjung Datu.

“Saya yakin beliau akan membincangkan isu ini secara lebih terperinci dalam Mesyuarat Majlis Kerja Tertinggi PBB esok.

Bayangkan kalau rakaman video kejadian ini tidak tersebar. Pasti dah 'settle' kan. Siapa yang tolong 'settle'?

“Biarlah polis melakukan kerja mereka. Saya pun bukan siapa-siapa, hanya pemuda yang mencari rezeki dengan memandu lori,” katanya ketika dihubungi Harian Metro, di sini.

Sementara itu, Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar mengesahkan polis sudah menahan seorang lelaki bagi membantu siasatan berhubung kes terbabit.

"Walaupun kedua-dua pihak sudah bersetuju untuk menyelesaikan kes terbabit sendiri tetapi kita tidak boleh menerimanya. Tindakan dilakukan mereka seolah-olah negara ini tiada undang-undang.

"Saya mengarahkan Ketua Polis Daerah Ampang untuk mengesan mereka yang bertindak memukul pemandu lori berkenaan dan suspek juga sudah dikenal pasti,” katanya pada sidang media majlis Pelancaran Ops Selamat 10/2017 di Persada Plus, di sini.

| Copyright © 2013 MERADONG TODAY