'/>
KUALA LUMPUR - Kerja-kerja melibatkan 424 menara telekomunikasi sedia ada di Sarawak yang sedang dinaik taraf kepada liputan 3G atau LTE dijangka siap sepenuhnya sebelum akhir tahun ini.

Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak berkata proses naik taraf itu meliputi kesemua 438 kawasan liputan Wifi Komuniti di negeri itu.
KUCHING -Jabatan Siasatan Jenayah Negeri (JSJ) mendapati kaunter penjualan empat nombor ekor haram tumbuh bagai cendawan di negeri ini terutama di bandar raya ini, baru-baru ini.
SAC Datuk Dev Kumar
Ketuanya SAC Datuk Dev Kumar dalam satu kenyataan hari ini berkata pihaknya memandang serius perkembangan ini dan akan terus menjalankan serbuan untuk menghapuskan kegiatan ini yang dilakukan secara terbuka di tempat-tempat awam di bandar raya ini dan kawasan lain di negeri ini.

Beliau berkata sejak minggu lepas (dari 13-19 Mac) polis telah menjalankan 26 serbuan terhadap semua bentuk kegiatan perjudian haram yang membawa kepada penangkapan 41 individu, 26 daripada mreka lelaki berumur di antara 17 hingga 70 tahun.
| Copyright © 2013 MERADONG TODAY